Tipul bucătăriei:
Papaya cu caramel iute
- serveste 2
- Uşor
Ardeiul iute roșu adaugă o lovitură minunată dulceață a papayei și a caramelului, făcând din aceasta o budincă ușoară, dar îngăduitoare.
Ingrediente
- zahăr ușor muscovado 4 linguri
- ardei iute roșu 1, desămânțat și tăiat în fâșii subțiri
- apă 100 ml
- lămâie verde 1, suc si coaja
- papaya 1, pielea îndepărtată și tăiată în felii
Metodă
-
Pasul 1
Într-o tigaie se pune zahărul ușor muscovado, ardeiul iute și apa și se aduce la fierbere. Se fierbe timp de 5 minute pentru a face un sirop ușor. Se amestecă coaja și sucul de lime, se toarnă într-o cană și se răcește.
Scoateți coaja de pe papaya și tăiați fructele în felii și aranjați-le pe farfurii. Se toarnă peste siropul și se servește.
#Papaya #caramel #iute