Tipul bucătăriei:
Parmezan și rozmarin
- serveste 4
- Puțin efort
Această garnitură suedeză mai gustoasă este o alternativă sănătoasă la chipsuri și credem că sunt și mai gustoase! Topate cu parmezan si rozmarin sunt ideale servite cu peste.
Ingrediente
- suedez 1, mare
- parmezan 40 g, ras
- frunze de rozmarin 1 lingura, tocat
- catei de usturoi 2, învinețit
Metodă
-
Pasul 1
Încălziți cuptorul la 220c/ventilator 200c/gaz 7. Curățați și tăiați 1 swede mare în chipsuri. Se amestecă cu 1 lingură ulei de măsline, 40 g parmezan ras și 1 lingură frunze de rozmarin tocate.
Asezonați, apoi aranjați într-un strat într-o tavă de prăjire mică.
-
Pasul 2
Se presara peste inca o lingura de parmezan ras, se unge cu unt, apoi se adauga 2 catei de usturoi invinetiti.
Se prăjește timp de 35 de minute, întorcându-se la jumătatea gătitului, până când devine crocant și auriu.
#Parmezan #și #rozmarin