Tipul bucătăriei:
Piersica și menta julep
- servește 1
- Uşor
Un julep de mentă este lucrul perfect pentru a sorbi pe măsură ce vara începe să se încălzească. Faceți un lot de bourbon bătut și păstrați-l în frigider pentru cocktailuri instantanee și nu uitați să faceți jazz această rețetă cu piersici proaspete
Ingrediente
- piersică 1/2, feliat
- Angostura amare 3, liniuțe
- bourbon infuzat cu menta 60ml
BURBON CU MENTĂ
- bourbon 1, sticla
- sirop de zahăr 250ml
- mentă o grămadă, plus încă de servit
Metodă
-
Pasul 1
Pentru a face bourbonul infuzat cu mentă, turnați 300 ml din sticla de bourbon (păstrați-o într-o altă sticlă și savurați-o oricând), apoi completați sticla cu siropul de zahăr și completați cât mai multă mentă în sticlă. Se lasă într-un loc cald câteva ore, dar de preferință peste noapte.
-
Pasul 2
Pentru a face cocktailul, puneți piersica în fundul unui pahar, adăugați amărui și amestecați. Adăugați bourbonul bătut, umpleți paharul cu gheață zdrobită și amestecați.
-
Pasul 3
Se acoperă cu mai multă gheață zdrobită și se ornează cu o crenguță de mentă.