Tipul bucătăriei:
Piure de cartofi dulci la cuptor, condimentat
- serveste 8
- Uşor
Nu vă plac cartofii de Crăciun? Încercați în schimb piureul nostru de cartofi dulci la cuptor – este la fel de bun ca și fripturile. Pregătiți-vă piureul înainte, apoi pregătiți-l pentru a se termina în cuptor când sosesc oamenii
Ingrediente
- cartofi dulci 1,5 kg, decojite și tăiate cuburi
- coacerea cartofilor 600 g, decojite și tăiate cuburi
- unt sărat 75 g, plus câteva butoane în plus
- coriandru 2 lingurite
- zahar brun 2 linguri
- lămâie verde 1, suc
- coriandru câteva crengute
Metodă
-
Pasul 1
Încinge cuptorul la 200C/ventilator 180C/gaz 6. Fierbeți cartofii dulci și coaceți cartofii în apă clocotită cu sare până se înmoaie. Scurge foarte bine, apoi pasează cu unt, coriandru măcinat, 1 lingură zahăr și suc de lămâie. Condimentați și turnați într-o tavă mare de copt. Acoperiți cu încă câteva bucăți de unt și coaceți timp de 15-20 de minute sau până când devine auriu și fierbinte. Se presară cu zahărul rămas pentru a servi.
Informatii nutritionale
- Kcals 328
- Gras 9.5g
- Carbohidrați 53,5g
- Fibră 7.1g
- Proteină 3.6g
- Sare 0,5g
#Piure #cartofi #dulci #cuptor #condimentat