Skip to content

Tipul bucătăriei:

Rețetă de piure de cartofi dulci la cuptor și condimentat

Piure de cartofi dulci la cuptor, condimentat

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 8
  • Uşor

Nu vă plac cartofii de Crăciun? Încercați în schimb piureul nostru de cartofi dulci la cuptor – este la fel de bun ca și fripturile. Pregătiți-vă piureul înainte, apoi pregătiți-l pentru a se termina în cuptor când sosesc oamenii


Ingrediente

  • cartofi dulci 1,5 kg, decojite și tăiate cuburi
  • coacerea cartofilor 600 g, decojite și tăiate cuburi
  • unt sărat 75 g, plus câteva butoane în plus
  • coriandru 2 lingurite
  • zahar brun 2 linguri
  • lămâie verde 1, suc
  • coriandru câteva crengute

Metodă

  • Pasul 1

    Încinge cuptorul la 200C/ventilator 180C/gaz 6. Fierbeți cartofii dulci și coaceți cartofii în apă clocotită cu sare până se înmoaie. Scurge foarte bine, apoi pasează cu unt, coriandru măcinat, 1 lingură zahăr și suc de lămâie. Condimentați și turnați într-o tavă mare de copt. Acoperiți cu încă câteva bucăți de unt și coaceți timp de 15-20 de minute sau până când devine auriu și fierbinte. Se presară cu zahărul rămas pentru a servi.

Informatii nutritionale

  • Kcals 328
  • Gras 9.5g
  • Carbohidrați 53,5g
  • Fibră 7.1g
  • Proteină 3.6g
  • Sare 0,5g
#Piure #cartofi #dulci #cuptor #condimentat
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *