Skip to content

Tipul bucătăriei:

Rețetă de plăcintă cu bezea cu agrișe

Plăcintă cu bezea cu agrișe

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 8
  • Uşor

Această plăcintă cu bezea cu agrișe și flori de soc este o întorsătură minunată a plăcintei cu bezea cu lămâie și este un desert grozav de făcut când agrișele sunt de sezon. Aluatul scurt cumpărat face și rețeta mult mai simplă


Faceți această plăcintă cu bezea cu agrișe, apoi verificați plăcinta noastră cu bezea cu lămâie, plăcintă cu bezea negroni, plăcintă cu bezea cu zmeură și mai multe rețete.

Ingrediente

  • aluat praf 375 g
  • zahăr tos auriu 50 g
  • agrișe 400 g, cu vârf și coadă
  • cordial de floare de soc 2 linguri
  • faina de porumb 2 linguri
  • ouă 3 galbenusuri
  • unt 75 g la temperatura camerei
  • ouă 3 albi
  • zahăr tos auriu 175 g

Metodă

  • Pasul 1

    Încinge cuptorul la 200C/ventilator 180C/gaz 6. tapetează cu aluat o tavă de plăcintă sau o tavă de tartă de 22 cm și se coace la orb timp de aproximativ 20 de minute sau până când aluatul este crocant și ușor rumenit. Coborâți cuptorul la 150C/ventilator 130C/gaz 2.

  • Pasul 2

    Puneți zahărul tos, agrișele și 275 ml apă într-o tigaie și lăsați la fiert timp de 5 minute până când agrișele sunt doar moi (puteți adăuga mai mult zahăr în acest moment). Amestecați cordialul. Scurgeți lichidul într-o tigaie mică și folosiți 2 linguri pentru a face o pastă cu făina de porumb, apoi reveniți la restul lichidului, amestecând pentru a se dizolva. Aduceți la fiert și amestecați până se îngroașă. Bateți gălbenușurile și untul și amestecați agrișele. Se toarnă în cutia de tartă.

  • Pasul 3

    Albusurile se bat spuma, apoi se bat zaharul in 2 reprize. Puneți bezeaua pe plăcintă și coaceți-le timp de 40 de minute sau până când se rumenește ușor și devine crocantă.

Informatii nutritionale

  • Kcals 456
  • Gras 23.6g
  • Saturate 10.7g
  • Carbohidrați 58,7g
  • Fibră 2.1g
  • Proteină 5.9g
  • Sare 0,71g
#Plăcintă #bezea #agrișe
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *