Tipul bucătăriei:
Plăcintă cu cireșe cu crustă de zahăr
- serveste 4
Placinta cu cireșe este întotdeauna pe placul mulțimii, iar înmuierea fructelor în kirsch crește cu adevărat aroma de cireșe. Această rețetă simplă are ca rezultat o crustă frumoasă, dulce, aurie, cu o umplutură ascuțită, perfectă cu înghețată cremoasă de vanilie.
Ingrediente
- cirese 500g, sapidat
- zahăr pudră 2-3 linguri
- kirsch 1 lingura
- inghetata de vanilie a servi
patiserie dulce
- făină simplă 400 g
- unt 200 g, tăiate cubulețe
- zahăr pudră 50 g
- galbenusuri de ou 2, plus 1 pentru geam
- zahăr Demerara 2 linguri
Metodă
-
Pasul 1
Se amestecă cireșele și zahărul împreună cu kirsch-ul și se lasă la macerat 20 de minute.
-
Pasul 2
Pentru a face aluatul, puneți făina într-un robot de bucătărie, adăugați untul și pulsul pe pesmet. Adăugați zahărul tos și amestecați. Adăugați cele 2 gălbenușuri de ou și pulsați până când amestecul se oprește (ar putea fi necesar să adăugați și un strop de apă rece). Se inveleste in folie alimentara si se da la rece 20 de minute.
-
Pasul 3
Încinge cuptorul la 190c/ventilator 170c/gaz 5. Se întinde jumătate de aluat și se tapetează 1 feluri mari sau 4 mici pentru plăcintă. Puneți amestecul de cireșe în partea de jos, apoi întindeți restul de aluat și întindeți deasupra și tăiați. Ungeți și sigilați marginile apoi glazurați peste tot cu gălbenușul de ou rămas. Coaceți 30-35 de minute până când aluatul devine crocant și auriu. În ultimele 5 minute de gătit, presară zahărul demerara peste. Odihnește-te timp de 10 minute înainte de a servi cu înghețată de vanilie.