Skip to content

Tipul bucătăriei:

17854

Plăcintă de joc

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 8
  • Puțin efort

Această rețetă provocatoare este o alternativă excelentă la plăcinta de porc și puteți folosi un amestec din orice carne de vânat este în jur. Serviți în felii cu muștar sau chutney.


Pregătiți această plăcintă cu vânat, apoi verificați plăcinta noastră cu vânat, puiul de căprioară, tocană de căprioară și mai multe rețete de căprioară.

Ingrediente

  • ou 1, batut cu un strop de lapte pentru glazura
  • gelatină 2 frunze
  • bulion de vânat sau bulion de pui 200 ml
  • piccalilli sau sos Cumberland a servi

patiserie cu apa fierbinte

  • untură 100 g, tăiate cubulețe
  • unt 100 g taiate cubulete
  • făină simplă 550 g
  • ouă 2, bătut

amestec de umplutură

  • vânat amestecat sau potârnichi, fazan, iepure sau căprioară 500 g, tăiate cubulețe
  • burtă de porc 125g, tocată sau folosiți tocată de porc de bună calitate
  • slănină nefumată 125 g, tăiate cubulețe
  • salvie 10 frunze, tocate
  • piper negru spart ½ linguriță
  • piper alb măcinat ½ linguriță
  • nucșoară măcinată ½ linguriță
  • boabe de ienupăr zdrobite ½ linguriță
  • piper roșu ½ linguriță

Metodă

  • Pasul 1

    Faceți aluatul cu apă fierbinte topind împreună untura, untul și 200 ml apă. Se amestecă lichidul cald, 1½ linguriță de sare și ouăle în făină și se bate până se formează un aluat.

    Se inveleste in folie alimentara si se lasa la frigider 1 ora.

  • Pasul 2

    Pune toate ingredientele pentru umplutura plăcintei cu ½ linguriță sare într-un castron mare. Se amestecă împreună.

  • Pasul 3

    Încinge cuptorul la 180c/ventilator 160c/gaz 4. Se ia aluatul din frigider, se taie ⅓ și se ține deoparte. Rulați ⅔ rămase într-un cerc, de aproximativ 5 mm grosime.

    Tapetați cu aluat o formă de tort de 18 cm, apoi umpleți-o cu amestecul de plăcintă. Rămâneți ⅔ de aluat rămas într-un cerc și puneți deasupra plăcintei, strângând marginile.

    Taiati o gaura mica in partea de sus a placintei pentru a elibera orice abur si puneti pe o tava la cuptor pentru 1 ora si 15 minute.

  • Pasul 4

    Scoateți din cuptor și glazurați blatul cu amestecul de ou bătut și lapte, apoi întoarceți la cuptor și gătiți încă 15 minute.

    Scoateți din cuptor și lăsați să se răcească.

  • Pasul 5

    Pentru a face jeleul, înmuiați gelatina în apă până devine flecără. Se încălzește bulionul într-o tigaie mică apoi se adaugă frunzele de gelatină stoarse și se amestecă până se topește.

    Turnați jeleul în plăcintă. Se da la rece peste noapte apoi se scoate din forma de tort si se serveste.

Informatii nutritionale

  • Kcals 624
  • Gras 32g
  • Carbohidrați 51.1g
  • Fibră 3.1g
  • Proteină 33.7g
  • Sare 2.2g
#Plăcintă #joc
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *