Tipul bucătăriei:
Prajitura cu capsuni si fistic
- serveste 12
- Puțin efort
Un tort de vară cu fistic cu glazură de căpșuni, care merită efortul suplimentar. Când căpșunile miros bine, ar trebui să fie la maturitate optimă și să aibă aromă – perfecte pentru acest tort
Ingrediente
- fistic 200 g
- zahăr tos auriu 275 g
- unt 250 g
- ouă 3
- făină auto-crescătoare 275 g
- iaurt grecesc plin de grăsime 75 g
GLAURA DE CAPSUNI
- unt 200 g
- zahăr pudră 300 g
- căpșune 300 g mic, decojit cu grijă
Metodă
-
Pasul 1
Încinge cuptorul la 180c/ventilator 160c/gaz 4 și tapetează cu hârtie de copt o formă pătrată de tort de aproximativ 20cm x 20cm. Pune 150 g de fistic într-un robot de bucătărie cu jumătate din zahăr, apoi mixează până se toacă foarte fin. Se varsa intr-un castron mare, se adauga zaharul ramas si se bate untul pana devine cremos. Bateți ouăle, făina și iaurtul până se omogenizează. Adăugați un strop de lapte dacă amestecul are nevoie.
-
Pasul 2
Se pune in tava, se niveleaza blatul si se da la cuptor 45-50 de minute sau pana cand o frigaruie infiintata iese curata. Se răcește timp de 15 minute, apoi se răstoarnă pe un platou de servire sau o masă și se dezlipește hârtia. Se lasa la racit.
-
Pasul 3
Pentru a face glazura se bate untul pana devine alb si pufos. Bateți zahărul puțin câte una, apoi când amestecul se simte tare adăugați 4 căpșuni și bateți până se face piure. Bateți zahărul rămas. Dacă amestecul este încă tare, bateți o altă căpșună.
-
Pasul 4
Acoperiți deasupra și părțile laterale ale tortului cu glazură. Trimiteți fisticul rămas până se toacă mărunt și apăsați pe marginea prăjiturii. Chiar înainte de servire, feliați căpșunile rămase și așezați-le îngrijit în rânduri deasupra prăjiturii, fiecare rând trecând în sens invers față de cel de lângă el.
Informatii nutritionale
- Kcals 671
- Gras 40,7g
- Carbohidrați 67,6g
- Fibră 3g
- Proteină 7.8g
- Sare 0,9g