Skip to content

Tipul bucătăriei:

6682

Prajitura cu floare de portocal si iaurt

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 8
  • Uşor

Un tip de prăjitură ușor, bung-it-in-the-oven, pe care toată lumea îl va iubi și pe care îl veți face din când în când pentru că este atât de ușor. Apa de flori de portocal din sirop merită cumpărată dacă o găsești, dă prăjiturii o întorsătură delicioasă din Orientul Mijlociu. Lăsați timp pentru ca siropul să se înmoaie, pentru o prăjitură care face deliciul perfect pentru ceai sau chiar budul pentru cină


Ingrediente

  • făină auto-crescătoare 200g, cernute
  • migdale macinate 100 g
  • zahăr pudră 150 g
  • praf de copt 1 lingura
  • ouă 2 mari, batute cu furculita
  • iaurt grecesc 250 g
  • ulei de floarea soarelui 150 ml
  • lămâie 1, zestă

sirop de portocale

  • apă 150 ml
  • zahăr pudră 175 g
  • portocale 1, suc si 2 fasii de coaja
  • lămâie ½, suc
  • păstăi de cardamom 5, zdrobit
  • apa de flori de portocal 1 lingură, căutați în secțiunea King a supermarketurilor mai mari sau cumpărați din magazinele din Orientul Mijlociu
  • zahăr pudră și crème fraîche sau iaurt grecesc a servi

Metodă

  • Pasul 1

    Pentru a face siropul, puneți într-o cratiță apa, zahărul, coaja, sucurile de citrice și cardamomul. Se încălzește ușor, amestecând pentru a ajuta zahărul să se dizolve. Se aduce la fierbere și se fierbe timp de 7 minute. Se va îngroșa și deveni siropos pe măsură ce se răcește. Se răcește apoi se strecoară și se adaugă apa de flori de portocal.

  • Pasul 2

    Încinge cuptorul la 180°C/ventilator 160°C/gaz 4. Ungeți cu unt sau ungeți o tavă arcuită de 20 cm. Pune toate ingredientele uscate pentru tort într-un castron cu un praf bun de sare și fă o fântână în centru. Toate restul ingredientelor se pun in godeu si se amesteca cu o lingura de lemn, incorporand treptat ingredientele umede. Se pune in tava si se coace o jumatate de ora. O frigaruie impinsa in mijlocul prajiturii ar trebui sa iasa curata, daca nu mai lasa putin.

  • Pasul 3

    Se lasa 10 minute la racit in tava, apoi se intoarce pe o farfurie. Se străpunge cu o frigărui peste tot și, cât prajitura este încă caldă, se toarnă încet peste sirop. Se lasă la înmuiat. Pudrați cu zahăr pudră chiar înainte de servire – în caz contrar zahărul pur și simplu dispare în blatul însiropat – și serviți cu crème fraîche sau iaurt.

#Prajitura #floare #portocal #iaurt
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *