Skip to content

Tipul bucătăriei:

Reteta de prajitura cu gheata de ciocolata cu fistic

Prajitura cu gheata cu fistic si ciocolata

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 8
  • Uşor

Prăjitura cu gheață este un produs de bază din SUA – biscuiții devin plăcut înmuiați de înghețată și totul se ține împreună, astfel încât să îl puteți tăia în felii.


Încercați rețeta noastră de prăjitură cu gheață, apoi verificați prăjitura noastră clasică cu înghețată, prăjitura cu înghețată de ziua de naștere și bombe cu înghețată cu ciocolată și caramel sărat.

Ingrediente

  • inghetata de fistic 1,5 litri
  • mini Oreos 350 g
  • crema dubla 200 ml, bătut ușor
  • ciocolata neagra topita
  • sos de caramel
  • fistic tocat

Metodă

  • Pasul 1

    Scoateți înghețata din congelator să se înmoaie puțin în timp ce îndepărtați umpluturile de pe oreos și aruncați-o (vreți doar biscuitul).

  • Pasul 2

    Tapetați o formă de prăjitură pătrată sau rotundă, adâncă de 18 cm, sau cu fundul liber, cu clinflim și aranjați un strat îngrijit de biscuiți pe fund. Se pune peste un strat de înghețată, împachetându-l până se uniformizează. Adăugați încă un strat de biscuiți, apoi înghețată și repetați, terminând cu un strat de biscuiți. Înghețați tortul între straturi dacă înghețata se topește prea mult.

  • Pasul 3

    Acoperiți cu un alt strat de folie alimentară, apoi lăsați la congelator cel puțin 3 ore sau până când se solidifică. Pentru a servi, răsturnați tortul pe o farfurie și îndepărtați folia alimentară. Acoperiți cu frișcă, stropiți peste ciocolata topită, sosul de caramel și presărați peste fistic tocat.

Informatii nutritionale

  • Kcals 522
  • Gras 26.1g
  • Saturate 12.7g
  • Carbohidrați 59,8g
  • Fibră 4.8g
  • Proteină 9.8g
  • Sare 0,8g
#Prajitura #gheata #fistic #ciocolata
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *