Tipul bucătăriei:
Prajitura cu gutui si miere
- serveste 8
- Uşor
Gutuiul și mierea sunt o combinație grozavă de arome de toamnă. Încercați-le împreună în această rețetă pentru un tort ușor de gutui și miere, care arată cu adevărat impresionant.
Ingrediente
- miere limpede 250 g
- unt 225 g
- zahăr ușor muscovado 100 g
- ouă 3
- făină auto-crescătoare 300 g
- ienibahar măcinat ½ linguriță
GUTUII
- gutui 2
- miere limpede 4 linguri
Metodă
-
Pasul 1
Încinge cuptorul la 160C/ventilator 140C/gaz 3. Tai gutuile la jumătate, scoate miezul (s-ar putea să ai nevoie de un cuțit mic pentru a face acest lucru) și pune-le cu pielea în jos într-o tavă mică de copt. Adăugați o lingură de miere în centrul fiecăruia și turnați apă pe margine pentru a ajunge la 1½ cm în sus. Acoperiți strâns cu folie și coaceți timp de 3 ore, sau până când se simt fragede până la vârful unui cuțit. Scoateți gutuile, răciți și îndepărtați coaja. Tăiați-le felii subțiri. Se fierbe sucul până când se reduce la sirop și apoi se răcește.
-
Pasul 2
Ungeți cu unt și tapetați o formă de tort de 20 cm și aranjați feliile de gutui în bază. Se încălzește mierea, untul și zahărul împreună până se topește complet apoi se aduce la fierbere. Opriți focul și lăsați să se încălzească, apoi adăugați ouăle și adăugați făina și ienibaharul. Turnați amestecul de tort peste feliile de gutui și coaceți timp de 1 oră, sau până când o frigărui iese curată (rețineți că gutuia va fi lipicioasă, deci verificați doar amestecul de prăjitură). Se răcește timp de 5 minute, apoi se slăbește partea laterală a formei și se întoarce tortul pe o farfurie de servire și se ridică de pe bază. Scoateți cu grijă hârtia. Ungeți câteva sucuri de gutui și serviți restul cu prăjitura, dacă doriți.
Informatii nutritionale
- Kcals 552
- Gras 25.7g
- Saturate 15.3g
- Carbohidrați 72,7g
- Fibră 2g
- Proteină 6.4g
- Sare 0,9g