Tipul bucătăriei:
Prajitura cu strat de fructul pasiunii
- servește 8-10
- Uşor
Un pandișpan de primăvară ușor de făcut, stratificat cu dulceața acidulată, cu gust proaspăt, a unei glazură din fructul pasiunii. Acest tort ar fi un deliciu minunat pentru ceaiul de după-amiază
Ingrediente
- zahăr tos auriu 200 g
- unt 200 g, plus mai mult pentru cutii
- ouă 4
- făină auto-crescătoare 200g, cernute
- lapte o stropire
Glazura de fructe de pasiune
- fructul pasiunii 4
- unt 100 g, moale
- zahăr pudră 200 g, plus mai mult pentru blat
Metodă
-
Pasul 1
Încinge cuptorul la 180C/ventilator 160C/gaz 4. Tapetează și unge 2 forme de burete de 20 cm. Bateți zahărul și untul până când amestecul devine moale, apoi adăugați ouăle, făina și laptele pentru a obține un aluat fin, care va scăpa ușor de pe o lingură. Împărțiți amestecul între forme și neteziți partea de sus a aluatului. Coaceți prăjiturile timp de 20-25 de minute, sau până când bureții au crescut, aurii și elastici. Se lasa la racit.
-
Pasul 2
Înjumătățiți fructul pasiunii și scoateți semințele și pulpa într-o sită pusă peste un bol. Amestecați pulpa până când toate sucurile au fost împinse. Bateți untul până devine foarte ușor, apoi adăugați cea mai mare parte a zahărului pudră până când amestecul se îngroașă. Se amestecă 2 linguri de suc de fructul pasiunii, urmate de zahărul pudră rămas.
-
Pasul 3
Ungeți cele două fețe interioare ale bureților cu sucul de fructul pasiunii rămas. Așezați o jumătate cu partea de suc în sus pe farfurie, întindeți-o pe glazură și apoi apăsați ușor stratul superior, cu partea de suc în jos. Pudrați blatul cu zahăr pudră.
Informatii nutritionale
- Kcals 486
- Gras 27.2g
- Saturate 16.3g
- Carbohidrați 54,9g
- Fibră 1.1g
- Proteină 4.8g
- Sare 0,7g