Skip to content

Tipul bucătăriei:

Reteta de prajitura cu fructe ale pasiunii

Prajitura cu strat de fructul pasiunii

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 8-10
  • Uşor

Un pandișpan de primăvară ușor de făcut, stratificat cu dulceața acidulată, cu gust proaspăt, a unei glazură din fructul pasiunii. Acest tort ar fi un deliciu minunat pentru ceaiul de după-amiază


Ingrediente

  • zahăr tos auriu 200 g
  • unt 200 g, plus mai mult pentru cutii
  • ouă 4
  • făină auto-crescătoare 200g, cernute
  • lapte o stropire

Glazura de fructe de pasiune

  • fructul pasiunii 4
  • unt 100 g, moale
  • zahăr pudră 200 g, plus mai mult pentru blat

Metodă

  • Pasul 1

    Încinge cuptorul la 180C/ventilator 160C/gaz 4. Tapetează și unge 2 forme de burete de 20 cm. Bateți zahărul și untul până când amestecul devine moale, apoi adăugați ouăle, făina și laptele pentru a obține un aluat fin, care va scăpa ușor de pe o lingură. Împărțiți amestecul între forme și neteziți partea de sus a aluatului. Coaceți prăjiturile timp de 20-25 de minute, sau până când bureții au crescut, aurii și elastici. Se lasa la racit.

  • Pasul 2

    Înjumătățiți fructul pasiunii și scoateți semințele și pulpa într-o sită pusă peste un bol. Amestecați pulpa până când toate sucurile au fost împinse. Bateți untul până devine foarte ușor, apoi adăugați cea mai mare parte a zahărului pudră până când amestecul se îngroașă. Se amestecă 2 linguri de suc de fructul pasiunii, urmate de zahărul pudră rămas.

  • Pasul 3

    Ungeți cele două fețe interioare ale bureților cu sucul de fructul pasiunii rămas. Așezați o jumătate cu partea de suc în sus pe farfurie, întindeți-o pe glazură și apoi apăsați ușor stratul superior, cu partea de suc în jos. Pudrați blatul cu zahăr pudră.

Informatii nutritionale

  • Kcals 486
  • Gras 27.2g
  • Saturate 16.3g
  • Carbohidrați 54,9g
  • Fibră 1.1g
  • Proteină 4.8g
  • Sare 0,7g
#Prajitura #strat #fructul #pasiunii
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *