Tipul bucătăriei:
Prajitura cu strat de nuca
- serveste 8
- Puțin efort
Acest tort cu strat de nucă este un tort dulce cu textura uscată, cu o aromă satisfăcătoare de nucă. Glazura de bezea adaugă un strat de spectacol la coacerea clasică. Prajitura cu nuca este ideala pentru ceaiul de dupa-amiaza, ca tort de sarbatoare sau pur si simplu de savurat ca gustare la o cana de ceai, plus ca este foarte usor de facut.
Coaceți acest tort cu nucă în straturi, apoi verificați prăjitura noastră cu cafea, pâine cu banane și nuci, prăjiturile Earl Grey și mai multe rețete de ceai de după-amiază.
Ingrediente
- ulei fără aromă
- miez de nucă 85g, plus 8 jumătăți de nucă pentru decor
- unt 170g, moale
- zahăr tos auriu 170 g
- ouă 3 medii, bătute
- făină auto-crescătoare 170g, cernute
umplutură cu cremă de unt
- unt 115g, moale
- zahăr pudră 85g, cernute
- extract de vanilie 1 lingura
glazura fiarta
- zahăr tos auriu 285 g
- sirop de glucoza ¼ linguriță
- albușuri de ou 2 medii
- extract de vanilie câteva picături
Metodă
-
Pasul 1
Încinge cuptorul la 180C/ventilator 160C/gaz 4. Unge ușor două forme de sandvici de 20 cm. Tapetați baza fiecăruia cu hârtie de copt. Uleor ulei.
-
Pasul 2
Pentru a face prăjitura cu nuci, tăiați aproximativ 85 g nuci folosind un cuțit ascuțit și păstrând toate firimiturile. Ar trebui să fie mai mici decât nucile tocate pe care le puteți cumpăra.
-
Pasul 3
Într-un castron mare, bateți untul și zahărul împreună până devin palid și pufos, apoi bateți treptat primele două ouă. Se pliază 1 lingură de făină, apoi se bate ultimul ou. Introduceți făina și nucile și amestecați ușor în amestecul de unt. Împărțiți uniform între cele două forme de sandvici și neteziți suprafața.
-
Pasul 4
Se da la cuptor 20 de minute sau pana cand buretele iese inapoi cand este usor apasat si o frigaruie introdusa in centrul prajiturii iese curata. Se lasa la racit in tava pe un gratar timp de 10 minute. Întoarceți și îndepărtați hârtia de copt. Se lasa pana la rece. Pentru a face umplutura de cremă de unt, bateți untul până când devine palid și pufos, apoi adăugați zahărul pudră și câteva picături de extract de vanilie, după gust. Odată ce prăjiturile s-au răcit, puneți-le în sandviș împreună cu crema de unt.
-
Pasul 5
Pentru a face glazura fiartă, puneți zahărul într-o cratiță, adăugați 150 ml apă și fixați un termometru pentru zahăr pe marginea cratiței. Se lasa la foc mic pana se dizolva zaharul. Adăugați siropul de glucoză. Aduceți la fierbere și, când se apropie foarte mult de 116C, începeți să bateți spumă albușurile până la vârfuri tari cu ajutorul unei teluri electrice. De îndată ce siropul ajunge la 116C, continuați să bateți în timp ce turnați un jet subțire de sirop în albușuri. Amestecul se va înălța într-o bezea groasă și opaca și apoi se va prăbuși din nou ușor. Bateți vanilia și după câteva minute turnați glazura peste tort. Nu lăsați prea mult, deoarece se îngroașă pe măsură ce se răcește. Folosind un cuțit de paletă umed, netezește glazura peste tort.
-
Pasul 6
Decorați cu jumătățile de nucă. Se lasa 2-3 ore sau pana cand glazura este tare.
*Rețetă adaptată după National Trust Simply Baking de Sybil Kapoor (National Trust Books, 25 GBP)
-
Pasul 7
Ați putea dori, de asemenea…
Cele mai bune rețete care folosesc zahăr muscovado
Cele mai bune rețete de scones
Cele mai bune rețete de tarte dulci
Cele mai bune rețete de brownie
Cele mai bune rețete de prăjituri spectaculoase