Skip to content

Tipul bucătăriei:

7865

Prajitura de artar si nuci pecan

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 8
  • Puțin efort

Un tort dulce indulgent gata pentru simturi. Un desert fin cu nuci pecan și arțar, acoperit cu mascarpone pentru răsfăț și coajă de portocală pentru decor.


Faceți acest tort de arțar și nuci pecan, apoi verificați și plăcinta noastră cu nuci pecan.

Ingrediente

  • unt 225g moale
  • zahăr ușor muscovado 225 g
  • ouă 4
  • Sirop din esență de arțar 100 ml
  • făină auto-crescătoare 350g
  • praf de copt 2 lingurite
  • scorțișoară măcinată 1 lingura
  • nuci pecan 85 g tocat

umplutura si topping

  • crema dubla 450 ml
  • mascarpone cuva de 250 g
  • Sirop din esență de arțar 2 linguri
  • portocale Doar 1 coaja (optional)

Metodă

  • Pasul 1

    Ungeți ușor cu unt o formă rotundă de 20 cm și tapetați cu pergament de copt. Pune toate ingredientele pentru tort, cu excepția nucilor, într-un castron mare și amestecă cu bătătoare electrice până se omogenizează. Se amestecă nucile tocate.

  • Pasul 2

    Turnați amestecul în forma de tort și coaceți timp de 1-1½ oră la 180c/ventilator 160c/gaz 4, până când crește bine, auriu și elastic la atingere. Se lasa sa se raceasca.

  • Pasul 3

    Bateți smântâna, mascarpone și siropul până se îngroașă. Împărțiți tortul în trei, apoi sandwich împreună cu smântâna, rezervând suficient pentru blat și laterale. Decorați cu coaja de portocală, dacă doriți.

#Prajitura #artar #nuci #pecan
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *