Tipul bucătăriei:
Prăjitură de cafea cu glazură moka fudge
- serveste 8
- Uşor
Dacă răsfățul tău zilnic de cafenea este întotdeauna un moka, vei adora acest tort cu cafea. Are o glazura cu adevarat indulgenta facuta cu ciocolata neagra si cafea – yumm!
Încercați această prăjitură cu moka, apoi verificați tortul nostru cu cafea, prăjitura cu cafea și nucă, prăjitura cu cafea irlandeză și prăjitura vietnameză cu cafea.
Ingrediente
- unt 200 g
- zahăr tos auriu 175 g
- ouă 3
- făină auto-crescătoare 300 g
- praf de copt 1/2 linguriță
- cafea instant 1 lingura dizolvata in 3 linguri de lapte
MOCHA FUDGE FROSTING
- unt 1 lingura
- lapte 100 ml
- cafea instant 2 lingurite
- zahăr tos auriu 200 g
- ciocolata neagra 50 g, tocat
Metodă
-
Pasul 1
Încinge cuptorul la 160C/ventilator 140C/gaz 3.
-
Pasul 2
Bateți untul și zahărul cu un mixer electric până devine ușor și cremos. Se bat treptat ouăle. Încorporați făina și praful de copt, apoi laptele. Puneti intr-o tava tapetata cu pergament de copt, asigurandu-va ca pergamentul va inchide prajitura si se va lipi putin deasupra formei.
-
Pasul 3
Coaceți timp de 55-60 de minute sau până când sunt gătite când se testează cu o frigărui. Se raceste in tava 5 minute si apoi pe un gratar.
-
Pasul 4
Faceți glazura topind 1 linguriță de unt într-o cratiță și apoi adăugați laptele, cafeaua și zahărul și aduceți lotul la fierbere. Fierbeți 10 minute, amestecând din când în când, pentru a nu se prinde amestecul.
-
Pasul 5
Luați de pe foc, adăugați untul rămas și ciocolata, apoi răciți puțin până începe să se îngroașe. Se toarnă deasupra prăjiturii înainte ca amestecul să înceapă să se întărească.