Tipul bucătăriei:
Prăjituri lipicioase cu miere
- face 24
- Uşor
Această rețetă de prăjituri lipicioase cu miere este foarte ușor de făcut și arată grozav. Combinația de miere, lămâie și ghimbir funcționează foarte bine împreună și sunt surprinzător de scăzute în calorii
Ingrediente
- unt sărat 125 g, foarte moale
- zahăr brun ușor moale 75 g
- miere curgătoare 140 g
- ouă 2, bătut
- făină auto-crescătoare 225g, cernute
- suc de lămâie 1 lingura
- ghimbir de pamant 1 lingura
Glazura cu miere
- unt sărat 100 g
- miere curgătoare 70 g
- zahăr pudră 125 g, cernute
Metodă
-
Pasul 1
Folosiți 10 g unt pentru a unge fie 2 forme de chifle cu 12 forme sau, dacă doriți prăjituri mai mari, forma pentru cupcake cu 1 × 12 găuri. Încinge cuptorul la 180c/160c ventilator/gaz 4.
-
Pasul 2
Bateți untul și zahărul împreună timp de 2 minute, până când se luminează. Adăugați mierea și bateți încă câteva minute.
-
Pasul 3
Bateți ouăle, unul câte unul, apoi adăugați făina și ghimbirul, terminând cu sucul de lămâie. Se imparte intre formele unse cu unt si se da la cuptor pentru 20 de minute, pana cand a crescut, aurii si primaverii. Se răcește pe grătare timp de 15 minute.
-
Pasul 4
Pentru a face glazura, se topește untul într-o tigaie mică, se ia de pe foc și se amestecă mierea și zahărul pudră folosind un tel cu balon.
-
Pasul 5
Înmuiați vârfurile prăjiturilor cu miere în glazură caldă sau stropiți-le cu o lingură. Dacă glazura devine prea solidă, încălziți-o foarte ușor pentru a se topi. Puneți prăjiturile glazurate înapoi pe rafturile de sârmă pentru a se fixa, cu partea înghețată în sus.
Informatii nutritionale
- Kcals 164
- Gras 8.3g
- Carbohidrați 21.5g
- Fibră 0,4g
- Proteină 1.5g
- Sare 0,3g