Skip to content

Tipul bucătăriei:

773

Prieteni din fructul pasiunii

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • face 20
  • Uşor

Cea mai bună întorsătură a noastră pentru un prieten clasic: claritatea fructului pasiunii din această rețetă complimentează frumos dulceața migdalei. Friand este francez pentru delicat, ceea ce descrie perfect acest tratament incredibil de ușor și aerisit.


Ingrediente

  • ouă 5 albi
  • făină auto-crescătoare 75 g
  • zahăr pudră 200 g
  • migdale macinate 125 g
  • unt nesarat 180g, plus suplimentar pentru unt
  • fructul pasiunii 4, pulpă scoasă sau cutie de 150 g de pulpă
  • zahăr pudră 2 linguri

Metodă

  • Pasul 1

    Încinge cuptorul la 200c/ventilator 180c/gaz 6. Unge cu unt forme de brioșe cu 2 × 12 găuri (sau tapetează-le cu cutii de hârtie dacă preferi). Albusurile se bat spuma pana se pastreaza un varf moale.

  • Pasul 2

    Cernem faina, zaharul pudra si migdalele peste albusurile batute spuma si turnam untul topit pe marginea vasului. Îndoiți foarte ușor și puneți cu lingura în 20 de găuri.

  • Pasul 3

    Coaceți timp de 15 minute sau până când friandurile sunt crescute și aurii – ar trebui să se simtă ușor elastice la atingere.

  • Pasul 4

    Se amestecă fructul pasiunii și zahărul tos și se pune cu lingura peste friandurile calde din cutii. Se lasă 5 minute, apoi se scoate din forme și se răcește pe un grătar.

Informatii nutritionale

  • Kcals 171
  • Carbohidrați 15.5g
  • Proteină 2.6g
  • Gras 11.3g
  • Sare 0,09g
  • Saturate 5.2g
  • Fibră 0,7g
#Prieteni #din #fructul #pasiunii
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *