Tipul bucătăriei:
Prieteni din fructul pasiunii
- face 20
- Uşor
Cea mai bună întorsătură a noastră pentru un prieten clasic: claritatea fructului pasiunii din această rețetă complimentează frumos dulceața migdalei. Friand este francez pentru delicat, ceea ce descrie perfect acest tratament incredibil de ușor și aerisit.
Ingrediente
- ouă 5 albi
- făină auto-crescătoare 75 g
- zahăr pudră 200 g
- migdale macinate 125 g
- unt nesarat 180g, plus suplimentar pentru unt
- fructul pasiunii 4, pulpă scoasă sau cutie de 150 g de pulpă
- zahăr pudră 2 linguri
Metodă
-
Pasul 1
Încinge cuptorul la 200c/ventilator 180c/gaz 6. Unge cu unt forme de brioșe cu 2 × 12 găuri (sau tapetează-le cu cutii de hârtie dacă preferi). Albusurile se bat spuma pana se pastreaza un varf moale.
-
Pasul 2
Cernem faina, zaharul pudra si migdalele peste albusurile batute spuma si turnam untul topit pe marginea vasului. Îndoiți foarte ușor și puneți cu lingura în 20 de găuri.
-
Pasul 3
Coaceți timp de 15 minute sau până când friandurile sunt crescute și aurii – ar trebui să se simtă ușor elastice la atingere.
-
Pasul 4
Se amestecă fructul pasiunii și zahărul tos și se pune cu lingura peste friandurile calde din cutii. Se lasă 5 minute, apoi se scoate din forme și se răcește pe un grătar.
Informatii nutritionale
- Kcals 171
- Carbohidrați 15.5g
- Proteină 2.6g
- Gras 11.3g
- Sare 0,09g
- Saturate 5.2g
- Fibră 0,7g