Tipul bucătăriei:
Pui de cărămidă cu unt de plante
- serveste 2
- Uşor
Gătirea puiului sub o cărămidă sau un alt obiect greu creează pielea și o gătește mult mai repede. Această tehnică de cântărire se face, de obicei, cu un pui spatchcock, dar funcționează bine și cu pulpele de pui. Serviți într-un unt delicios de pătrunjel, cimbru și tarhon.
Încercați puiul nostru de cărămidă cu unt de ierburi, apoi verificați mai multe rețete interesante de pui.
Ingrediente
- pulpe întregi de pui 2 ulei de masline
- usturoi 4 cuișoare, nedecojite
- cimbru 4 crengute
- unt 50 g
- tarhon o mână mică, tocată
- pătrunjel cu frunze plate o mână mică, tocată
Metodă
-
Pasul 1
Sărați pulpele de pui. Încinge o tigaie rezistentă la cuptor cu puțin ulei, apoi pune picioarele cu pielea în jos. Adăugați usturoiul și crenguțele de cimbru. Alunecă peste o foaie de folie, apoi pune o altă tigaie grea deasupra, astfel încât să acopere și să îngreuneze puiul. Adăugați puțină greutate deasupra (o cărămidă învelită în folie este perfectă, altfel folosiți conserve). Reduceți căldura și continuați să gătiți timp de 15 minute.
-
Pasul 2
Se incinge cuptorul la 190C/ventilator 170C/gaz 5. Scoateti caramida, tava de deasupra si folia. Întoarceți puiul apoi dați la cuptor pentru încă 15 minute. Pasează untul și ierburile și se adaugă în tigaie în ultimele 5 minute.
Informatii nutritionale
- Kcals 658
- Gras 54.3g
- Carbohidrați 1.6g
- Zaharuri 0,3g
- Fibră 0,6g
- Proteină 40.6g