Skip to content

Tipul bucătăriei:

12790

Reteta usoara de arlettes

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • face 12
  • Uşor

Vrei să-ți faci propriile arlette de foietaj? Nu vă faceți griji – nu este atât de complicat pe cât ați putea crede și necesită doar trei ingrediente! Doar urmați rețeta noastră simplă și amintiți-vă să fiți liberali cu zahărul de scorțișoară. Un brutar expert și-ar face propriile produse de patiserie (sau chiar „foetaj inversat” pentru vedete adevărate precum Dominique Ansel din New York), dar pentru un câștig ușor, folosește doar o foaie sau un bloc (cum am făcut noi). Amintiți-vă, puteți face arlettes din bucăți de plăcintă sau de tarte.


Ingrediente

  • aluat foietaj 1 foaie
  • zahăr tos auriu
  • praf de scorțișoară

Metodă

  • Pasul 1

    Desfășurați foaia de puf. Împrăștiați o foaie nouă, mare de hârtie de copt, cu zahăr tos și un pud de scorțișoară, apoi răsturnați foaia de aluat pe ea. Desprindeți hârtia de suport, apoi pudrați blatul de aluat în același mod. Tăiați foaia în jumătate. Așezați o bucată peste cealaltă și rulați cu grijă pentru a face un buștean. Înfășurați-l strâns în hârtie de copt și lăsați-l la rece timp de 30 de minute sau mai mult. De asemenea, puteți îngheța rulada pentru a o utiliza mai târziu.

  • Pasul 2

    Încinge cuptorul la 220C/ventilator 200C/gaz 7. Tăiați rulada de aluat în felii subțiri și pudrați blatul și baza cu mai mult zahăr și scorțișoară. Așezați feliile pe o bucată de pergament pe o tavă de copt. Folosind un sucitor, rulați ușor peste ele până se subțiază. Dacă aveți o altă foaie de copt atunci puteți păstra arlettes-urile foarte plate punând o altă foaie de hârtie de copt și foaia de copt deasupra. Dacă nu, coace-le așa cum sunt.

  • Pasul 3

    Coaceți 10-15 minute, verificând după 10. Ar trebui să aibă o culoare maronie frumoasă. Odihnește-te un minut, apoi ridică hârtia și se răcește complet până devine crocantă.

#Reteta #usoara #arlettes
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *