Skip to content

Tipul bucătăriei:

Reteta de cocktail cu sake Martini

Rețete ușoare de martini

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

Încercați variantele noastre distractive ale cocktail-ului clasic, de la turtă dulce și espresso până la floare de soc și lămâie


Căutați rețete de martini? Vrei să înveți cum să faci un martini clasic? Încercați ideile noastre de mai jos, apoi verificați cocktailurile noastre cu gin și cocktailurile cu vodcă.


Ce este un martini?

În esență, martini-ul este un amestec de gin sau vodcă din Londra și vermut uscat francez, amestecat peste gheață, strecurat și turnat într-un pahar de cocktail rece ca gheața. Coaja de lămâie sau o măsline verde de bună calitate este garnitura obișnuită. Există o mulțime de răsturnări de situație în acest cocktail clasic, așa cum veți vedea mai jos.

Cum faci un martini?

Există mai multe variante ale martini-ului clasic și, de asemenea, multe variante moderne.

Martini uscat: Cereți un martini uscat și așteptați-vă la o băutură cu foarte puțin vermut – în mod convențional într-un raport de 6:1 sau mai puțin cu ginul.

Martini murdar: „Dirty” va veni cu puțină saramură de măsline amestecată în gin și vermut, în timp ce un Gibson este făcut cu o ceapă argintie și gin Plymouth.

Martini umed: Umed înseamnă că există un procent mai mare de vermut – de obicei într-un raport gin/vermut de 3:1.

Ce gin folosești pentru a face un martini?

London dry gin este ginul clasic folosit pentru un martini, dar unul dintre preferatele noastre este Plymouth sau Sipsmith London dry gin cu Noilly Prat, servit direct cu o întorsătură de lămâie. Este simplu și clasic. Vezi ginurile noastre britanice preferate.


Rețete ușoare de martini

Espresso martini

Ne plac espresso martini! Unul dintre cele mai tari cocktail-uri din jur, acest mic număr puternic combină espresso fierbinte și vodcă pentru un efect suprem.

Cea mai bună rețetă de espresso Martini

martini franțuzesc

Pentru un final fructat pe un martini clasic, încercați acest amestec simplu de lichior de zmeură, suc de ananas și vodcă. Se ornează cu o singură zmeură.

Doi martini francezi cu un shaker de cocktail în fundal

Martini cu lichi

Vrei ceva diferit de martini-ul tău preferat? Încearcă să faci acest cocktail ușor și tropical de litchi de la barul londonez Humble Chicken – este pe atât de mătăsos, pe atât de fructat și de acidulat.

un lichid roz pal fiind turnat într-un pahar de martini dintr-un shaker de cupru


Martini cu fructe ale pasiunii

Adăugați atât claritate, cât și dulceață următorului tău martini cu fructul pasiunii proaspăt și suc de lime. Vodca cu vanilie, dacă o aveți, merge bine în această rețetă.

Reteta de cocktail Martini cu fructe ale pasiunii

Martini murdar

Acest cocktail ușor face cocktail-ul perfect gata preparat pentru a avea la îndemână – păstrați rece în frigider pentru când doriți o băutură.

Reteta Cocktail Martini Dirty Gin

Vesper martini

Gin, vodcă și Lillet Blanc, un aperitiv pe bază de vin din Franța, sunt tot ce ai nevoie pentru a face acest elegant martini vesper. Nu uitați de răsucirea lămâii.


Sake martini

Schimbați vermut cu drag în această versiune de inspirație japoneză a cocktail-ului clasic.

Reteta de cocktail cu sake Martini

Martini cu vodcă cu vanilie

Este ușor să-ți creezi propriile cocktailuri pentru a te distra acasă. Păstrați-o simplă cu un martini cu vodcă – acesta primește un plus de la Grand Marnier și este aromat cu vanilie.

Reteta Martini cu vanilie

Turtă dulce și martini espresso

Acest cocktail catifelat, din turtă dulce, este mai cald perfect pentru zilele răcoroase – sau ca alternativă obraznică și alcoolică la budincă.

Reteta Espresso Martini

Martini cu bacon și ouă

Această rețetă de cocktail de la LCC Shoreditch folosește Jack Daniel’s spălat cu grăsime (infuzat cu slănină), făcut pentru prima dată la New York în anii ’90 pentru un Benton’s Old Fashioned. Se amestecă cu sirop de arțar și ai micul dejun într-un pahar.

Reteta Martini Mic dejun

Martini cu portocală amară și cardamom

Am adăugat marmeladă și suc de lămâie la această rețetă de cocktail pentru un plus de aromă. Bucurați-vă!

Vodka Martini cu Bitter Orange și Cardamom

Martini cu vodcă cu floare de soc și lămâie

Decorați acest cocktail ușor și aerisit cu flori albe de soc dacă aveți un tufiș de soc în apropiere. Această rețetă servește una, dar poate fi înmulțită cu ușurință dacă ai prieteni care vin.

Reteta Martini cu flori de soc

Martini cu ciocolată

Ciocolata neagră este vedeta acestei rețete de cocktail băutură, făcută din doar trei ingrediente plus gheață.

Ciocolată martini într-un pahar cu un shaker de cocktail în lateral

Martini cu șofran

Cointreau și gin cu șofran dau o nuanță portocalie acestei rețete de martini punchy. Această rețetă de cocktail condimentat vine de la restaurantul Soho din Londra, Gunpowder.

Un pahar coupe umplut cu un cocktail martini portocaliu cu șofran


Espresso martini tiramisu

Du-ți espresso martini cu un pas mai departe cu ideea noastră de desert spectaculos. Ușor și indulgent, dacă acest lucru nu-ți uimește oaspeții, nimic nu o va face!

Reteta Espresso Martini Tiramisu
#Rețete #ușoare #martini
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *