Tipul bucătăriei:
Ricotta la cuptor cu sos de miere și cimbru
- servește 8 partajare
- Uşor
Ricotta coaptă este atât de simplu de făcut acasă. Odată gătit, stropiți cu miere infuzată cu cimbru și lăsați toată lumea să sape.
Ingrediente
- ricotta 3 cuve de 250 g
- ulei de masline
- ou 1
- ardei iute roșu 1, tocat fin
- lămâie 1, cu coaja si zeama
- miere curgătoare 2 linguri
- frunze de cimbru 2 lingurite
Metodă
-
Pasul 1
Turnați căzile de ricotta într-o sită și lăsați să se scurgă peste noapte sau cel puțin 2 ore.
-
Pasul 2
Încinge cuptorul la 200C/ventilator 180C/gaz 6. Unge un lighean mic de budincă cu ulei de măsline. Apăsați orice exces de lichid din brânză, apoi amestecați-l cu oul și asezonați bine. Ambalați brânza în lighean și coaceți timp de 40 de minute sau până când brânza se rumenește pe margini. Se întoarce pe o farfurie.
-
Pasul 3
Încinge 2 linguri ulei de măsline într-o tigaie mică și prăjește ușor ardeiul iute. Se amestecă mierea, sucul de lămâie și coaja împreună cu un strop de ulei de măsline și niște condimente. Adăugați cimbru apoi cu lingura peste ricotta. Serviți cu pâine crocantă.
Informatii nutritionale
- Kcals 187
- Gras 14.1g
- Carbohidrați 5.5g
- Proteină 9.6g
- Sare 0,3g