Skip to content

Tipul bucătăriei:

1015

Risotto de cornish gurnard și anghilă afumată

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 6
  • Uşor

Un clasic din Cornish, un file de gurnard (sau „robin de mare”) și anghilă afumată scot în evidență aroma acestui risotto cremos gătit în vin alb. Se serveste cu crema dubla, hrean si arpagic.


Ingrediente

  • unt 150 g
  • ceapă 1, tocat fin
  • orez arborio 500 g
  • vin alb 300 ml
  • stoc de peste usor 1½ litri, fierbinte
  • gurnard 6 fileuri
  • file de anghilă afumată 100 g, tăiate în bucăți mici
  • lămâie 1, cu coaja si zeama
  • crema dubla 50 ml
  • hrean proaspăt Bucata de 5 cm, rasa fin
  • arpagic 1 buchet, tocat

Metodă

  • Pasul 1

    Topiți untul într-o tigaie mare și groasă și gătiți ușor ceapa până când se înmoaie, dar nu se colorează.

  • Pasul 2

    Adăugați orezul și amestecați până când boabele sunt bine acoperite cu unt. Adaugati vinul, mariti focul si amestecati pana cand vinul scade cu doua treimi.

    Adăugați bulionul fierbinte treptat, aproximativ 200 ml o dată, amestecând bine fiecare adaos, până când orezul este doar fraged, aproximativ 20 de minute. S-ar putea să fie nevoie să adăugați puțin stoc sau apă în plus.

  • Pasul 3

    Se amestecă ușor peștele în ultimele 5 minute de gătit. Se condimentează și se adaugă zeama și coaja de lămâie.

  • Pasul 4

    Batem smantana cu hreanul ras si servim cu risotto. Chiar înainte de servire, stropiți cu arpagic tocat.

Informatii nutritionale

  • Kcals 711
  • Carbohidrați 69,4g
  • Proteină 38.6g
  • Gras 31.2g
  • Sare 0,94g
  • Saturate 16.8g
  • Fibră 1.9g
#Risotto #cornish #gurnard #și #anghilă #afumată
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *