Skip to content
Close

Tipul bucătăriei:

Rețetă de rubarbă și cremă

Rubarbă și felie de cremă

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 6
  • Puțin efort

Am luat o combinație clasică de arome și i-am dat o notă modernă cu această rețetă de rubarbă și felii de cremă


Încercați rețeta noastră de felii de cremă, apoi consultați chiflele noastre cu Nutella și cele mai bune rețete de patiserie choux.

Ingrediente

  • rubarbă roz 200 g, tăiate
  • zahăr tos auriu 2 linguri
  • aluat foietaj tot unt 375 g
  • zahăr pudră

CUSTARD

  • pastaie de vanilie 1/2, despicat pe lungime
  • lapte 175 ml
  • galbenusuri de ou 4
  • zahăr tos auriu zahăr tos auriu
  • făină simplă 15 g
  • faina de porumb 2 lingurite
  • crema dubla 300 ml

Metodă

  • Pasul 1

    Încinge cuptorul la 180C/ventilator 160C/gaz 4. Tăiați rubarba în bucăți, apoi tăiați-o pe lungime de-a lungul bobului, pentru a obține secțiuni transversale subțiri. Întindeți uniform pe o foaie de copt acoperită cu hârtie de copt sau un covoraș de silicon. Se presara peste 1 lingura zahar. Gatiti 20 de minute pana cand rubarba pare uscata, dar moale. Puneti intr-un blender mic cu inca 1 lingura de zahar sau mai mult daca rubarba este tarta. Se amestecă până la un piure, apoi se răcește.

  • Pasul 2

    Întoarceți cuptorul la 200C/ventilator 180C/gaz 6. Întindeți aluatul pe o foaie de hârtie de copt până la un dreptunghi de 30x35cm. Pudrați cu 2 linguri de zahăr pudră și așezați peste o a doua foaie de hârtie de copt. Ridicați pe o foaie de copt și așezați o altă foaie de copt plată deasupra. Îngreunați cu un vas rezistent la cuptor umplut cu fasole sau ceva la fel de greu și rezistent la cuptor.

  • Pasul 3

    Coaceți timp de 30 de minute sau până când aluatul devine auriu și crocant. Scoateți greutatea, foaia de copt de sus și stratul de hârtie de copt. Se lasa la racit.

  • Pasul 4

    Răzuiți semințele de vanilie de pe păstaie, adăugați-le în lapte și lăsați să fiarbă ușor. Bateți gălbenușurile și zahărul până devin pufoase, apoi amestecați făina până la omogenizare. Turnați încet laptele fierbinte peste amestecul de ouă și zahăr, amestecând continuu. Se toarnă într-o tigaie și se fierbe la foc mic, amestecând până se îngroașă și arată ca o cremă foarte groasă. Crema trebuie să fie suficient de groasă pentru a se ține în aluatul foietaj, așa că se fierbe la foc foarte mic aproximativ 10 minute, până când când se scoate telul de pe cremă, panglica pe care o lasă rămâne la suprafață și nu dispare. Treceți printr-o sită într-un castron curat. Acoperiți cu folie alimentară, atingând suprafața cremei (pentru a preveni formarea pielii). Se răcește complet, apoi se răcește până la nevoie.

  • Pasul 5

    Bateți smântâna până ține vârfurile, rezervați jumătate și pliați ușor piureul de rubarbă prin restul. Vrei să fie stricat cu roz. Se pune într-o pungă mare cu o duză simplă de 1 cm și se răcește. Îndoiți ușor crema rămasă în crema răcită, astfel încât să țină vârfurile, și puneți-l într-o altă pungă cu o duză similară, răciți.

  • Pasul 6

    Când aluatul se răcește, folosiți un cuțit ascuțit și o riglă pentru a tăia aluatul în douăsprezece bucăți de 8cmx5cm. Peste 6 dreptunghiuri de patiserie și stropiți de cremă între ele. Sandwich ușor pe cele 6 blaturi de foietaj rămase și dați la rece până când sunteți gata de servit (se vor păstra câteva ore, mai mult și aluatul de foietaj se va înmui), stropiți generos cu pudră de zahăr pudră pentru a servi.

Informatii nutritionale

  • Kcals 617
  • Gras 47,5g
  • Saturate 29.5g
  • Carbohidrați 38.9g
  • Fibră 1.5g
  • Proteină 7.8g
  • Sare 0,4g
.
#Rubarbă #și #felie #cremă
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Redimensionarea fontului
Contrast