Tipul bucătăriei:
Salată de primăvară cu ouă panko
- serveste 4
- Puțin efort
Această rețetă de salată de primăvară cu ouă pesmet panko este puțin efort, dar este un fel de mâncare cu adevărat versatil. Încearcă-l ca aperitiv, brunch sau prânz mai ușor
Faceți această salată de primăvară cu ouă panko pentru o masă ușoară. Pentru o altă specială de sezon, încercați și salata noastră de primăvară cu broccoli mov, mazăre și mozzarella.
Ingrediente
- verdeata de salata un amestec de salată verde, ierburi și lăstari de mazăre
- zer 4 linguri
- otet de vin alb 1 lingura
- parmezan ras pentru a face 2 linguri
- arpagic tocat pentru a face 2 linguri
- slănină striată 4 erupții, tăiate în bucăți
- ouă 5, foarte proaspăt
- ulei pentru prăjire adâncă
- făină
- pesmet panko
Metodă
-
Pasul 1
Rupeți frunzele de salată și puneți-le într-un castron împreună cu lăstarii. Se bate zara cu oțetul de vin alb, se amestecă parmezanul și arpagicul și se condimentează bine. Prăjiți baconul și păstrați-l cald.
-
Pasul 2
Puneți făina și pesmetul în 2 boluri separate și bateți ușor 1 ou într-un al treilea castron. Umpleți un wok cu ulei de 4 cm și încălziți-l în timp ce gătiți ouăle, urmărindu-l.
-
Pasul 3
Puneți 4 ouă în apă clocotită timp de 2-3 minute, până când albușurile se întăresc și își mențin forma, apoi scoateți-le cu o lingură cu șuruburi, tăind bucățile care se găsesc. Ungeți ouăle cu făină, apoi ouă și pesmet.
-
Pasul 4
Prăjiți ouăle în uleiul încins, timp de 1 minut pe fiecare parte, până devin aurii. Se imbraca salata, se imparte in 4 farfurii si se pune niste bacon si un ou crocant pe fiecare.
Informatii nutritionale
- Kcals 381
- Gras 21.5g
- Saturate 5.7g
- Carbohidrați 23.8g
- Zaharuri 1.9g
- Fibră 1.6g
- Proteină 22.4g
- Sare 1g