Tipul bucătăriei:
Salată de rață prăjită și fasole verde cu nuci pecan
- serveste 4
- Uşor
Oțetul de fructe de pădure este minunat cu rața și cu cât îl marinați mai mult, cu atât devine mai bun. Marinarea durează puțin, dar gătitul aici este ușor, iar rezultatul final este o salată impresionantă de fel principal, care combină aromele dulci-acrișoare ale raței marinate cu prospețimea salatei și crocantul nucilor pecan.
Ingrediente
- piept de rata 4
- sos de soia 4 linguri
- Miere 2 linguri
- otet de zmeura 4 linguri
- frunze de salată amestecate 100 g
- fasole verde fină 150 g, tăiate și albite
- oțet balsamic 1 lingura
- mustar Dijon 1 lingura
- ulei de nucă sau alune 5 linguri
- roșii cherry 125 g
- nuci pecan 75 g
Metodă
-
Pasul 1
Folosind un cuțit ascuțit, tăiați un model încrucișat pe partea de piele a pieptului de rață și asezonați bine. Puneți într-un bol puțin adânc și adăugați sosul de soia, mierea și 2 linguri de oțet de zmeură. Întoarceți de câteva ori, apoi marinați timp de 2 ore și dați la frigider până la 24 de ore.
-
Pasul 2
Încinge cuptorul la 200C/ventilator 180C/gaz 6. Șterge rața uscată cu hârtie de bucătărie și încinge o tigaie antiaderentă. Prăjiți pieptul de rață cu pielea în jos, apoi reduceți căldura și gătiți până când grăsimea se coboară și pielea este crocantă, aproximativ 10 minute, întoarceți-l. Transferați la cuptor și gătiți timp de 8 minute. Odihnește-te timp de 5-10 minute, apoi tăiem felii.
-
Pasul 3
Aranjați frunzele de salată și fasolea pe un platou sau farfurii individuale. Într-un borcan de sticlă se pune restul de oțet de zmeură, balsamul, muștarul, uleiul de nucă și puțină sare și piper și se agită bine. Pune peste fasole pieptul de rata feliat, rosiile si nucile pecan. Turnați dressingul peste și serviți.