Tipul bucătăriei:
Salata frantuzeasca de fasole si chorizo
- serveste 4
- Uşor
Această salată simplă de fasole franțuzească, migdale, eșalotă și chorizo ar fi o completare excelentă la o masă tapas sau o parte minunată pentru o masă simplă. Șalota se înmoaie mai întâi în oțet pentru a-și scoate mușcătura crudă.
Ingrediente
- eşalotă 2 mari sau 4 mici, tocate mărunt
- otet de sherry sau otet de vin alb 2 linguri
- fasole frantuzeasca 300g, coada tăiată
- migdale albite 100 g
- unt
- chorizo 2 (aproximativ 100 g) tăiate în jumătate și feliate (se scoate pielea exterioară dacă este nevoie)
- pătrunjel o mână, tocată grosier
Metodă
-
Pasul 1
Puneti salota si otetul intr-un castron mic si lasati la macerat. Se fierbe fasolea la abur sau se fierbe până se înmoaie, aproximativ 4 minute. Se răcește sub jet de apă și se scurge. Pune fasolea pe un platou mare.
-
Pasul 2
Se incinge o tigaie si se adauga migdalele si un nod de unt, se calesc, amestecand pana se rumenesc migdalele, se sare bine si se rasturneaza peste fasole. Prăjiți chorizo-ul până când începe să se rumenească și să dea ulei. Scurgeți uleiul și turnați chorizo-ul pe fasole. Adaugati salota si patrunjelul si piperul si amestecati totul.
Informatii nutritionale
- Kcals 265
- Carbohidrați 5.2g
- Proteină 11.4g
- Gras 22.2g
- Sare 0,42g
- Saturate 4.6g
- Fibră 3.7g