Tipul bucătăriei:
Sandviș cu friptură deschisă cu eșalotă balsamică
- serveste 2
- Uşor
O idee de prânz cu adevărat rapidă și ușoară, acest sandviș cu friptură deschisă este îmbrăcat cu rucola piperată și eșalotă dulce caramelizată. Crema de hrean adaugă un pumn pentru o gustare sau un starter plin de aromă.
Ingrediente
- ulei de masline
- eşalotă 8, 4 feliate fin
- oțet balsamic 2 linguri
- fripturi slabe de file 2, curățat de orice exces de grăsime
- cremă proaspătă cu jumătate de grăsime 1 lingura
- cremă de hrean 1 lingura
- aluat 2 felii groase
- rachetă mână mare
Metodă
-
Pasul 1
Încinge 2 linguri de ulei de măsline într-o tigaie antiaderentă. Adaugati salota in tigaie si asezonati. Se prăjește ușor timp de aproximativ 10-12 minute până când se înmoaie, aurii și se caramelizează. Stropiți cu oțet și barbotați până se evaporă complet.
-
Pasul 2
Între timp, încălziți o tigaie. Se condimentează fripturile și se unesc cu o linguriță de ulei. Prăjiți timp de 2-3 minute pe fiecare parte pentru rar, sau până când este gătit după bunul plac. Puneți deoparte pentru a se odihni.
-
Pasul 3
Amestecați crème fraîche cu hreanul. Pâinea se prăjește un minut sau două pe fiecare parte până se prăjește ușor. Peste fiecare bucată de pâine prăjită se întinde puțină cremă de hrean, apoi se răspândește cu lingura amestecul de eșalotă. Se taie friptura si se pune deasupra. Adăugați o mână de rucola și stropiți peste orice sos de hrean rămas.
Informatii nutritionale
- Kcals 354
- Carbohidrați 31.2g
- Proteină 26g
- Gras 14.7g
- Sare 0,82g
- Fibră 3.2g