Tipul bucătăriei:
Sfecla rosie, branza de capra si nuci confiate
- Timp de preparare și gătire
- Timpul total
- Uşor
- Serviți 4 ca aperitiv sau garnitură
Ingrediente
- 3 linguri ulei de masline
- 4 mici sfecla rosie
- 100 g brânză tare de capră, maruntit sau ras fin
Glazura cu sfecla rosie
- 100 ml vin roșu
- 50 ml port
- 50 g zahăr pudră
- 50 ml vermut roșu
- 50 ml otet de vin rosu
- 250 ml suc de sfeclă roșie
nuci confiate
- 50 g nuci
- 10 g zahăr pudră
Metodă
-
PASUL 1
Încinge cuptorul la 200C/ventilator 180C/gaz 6. Se condimentează sfecla roșie cu sare și 2 linguri de ulei, apoi se înfășoară în folie. Se prăjește timp de 30-40 de minute sau până când un cuțit sau o frigărui străpunge ușor sfecla roșie. Curățați sfecla roșie și tăiați fiecare în patru felii.
-
PASUL 2
Pentru glazură, fierbeți vinul, portocul, zahărul, vermutul și oțetul într-o tigaie la foc mediu-mare timp de 20 de minute, amestecând din când în când, până când se îngroașă, însiropat și redus.
-
PASUL 3
Turnați sucul de sfeclă roșie, apoi continuați să gătiți timp de 5 minute până obțineți o consistență de glazură. Fierbeți nucile într-o tigaie mică cu apă clocotită timp de 1 minut, apoi scurgeți, uscați cu hârtie de bucătărie și lăsați să se răcească.
-
PASUL 4
Odată ce se răcește, rulați nucile albite în zahăr pudră. Încinge 1 lingură de ulei de măsline într-o tigaie la foc mediu-înalt și prăjește nucile acoperite timp de 2-3 minute sau până când sunt foarte crocante. Se scurge pe o farfurie tapetata cu hartie de bucatarie si se lasa sa se raceasca.
-
PASUL 5
Pentru a servi, puneți felii de sfeclă roșie într-un castron și amestecați cu câteva linguri de glazură de sfeclă roșie pentru a acoperi. Se condimentează cu un praf de sare de mare. Aranjați sfecla roșie glazurată într-un bol de servire și fărâmițați deasupra brânza de capră. Rupeți nucile confiate și împrăștiați peste sfeclă roșie. Terminați farfuria cu câteva picături de glazură de sfeclă roșie rămasă din bol.