Skip to content

Tipul bucătăriei:

Sfecla rosie, branza de capra si nuci confiate

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

Publicat: 7 iulie 2021 la 10:04
  • Timp de preparare și gătire
    • Timpul total
  • Uşor
  • Serviți 4 ca aperitiv sau garnitură

Combinația de sfeclă roșie pământoasă, brânză de capră sărată și nuci dulci confiate fac din acest aperitiv elegant un adevărat câștigător – îl puteți găsi în meniul de la Fenn din Londra

  • Fără gluten
  • Vegetarian
Nutriție:
Nutrient Unitate
kcal 400
gras 23.6g
saturate 6.7g
carbohidrați 25.9g
zaharuri 25.4g
fibră 2g
proteină 8.7g
sare 1.7g

Această rețetă elegantă de sfeclă roșie, brânză de capră și nuci confiate vine de la restaurantul Fenn, Londra. Serviți-l ca parte a unui meniu împreună cu cotletele lor de miel cu cartofi cu sos de mentă și tartă cu cremă de nucșoară.

Ingrediente

  • 3 linguri ulei de masline
  • 4 mici sfecla rosie
  • 100 g brânză tare de capră, maruntit sau ras fin

Glazura cu sfecla rosie

  • 100 ml vin roșu
  • 50 ml port
  • 50 g zahăr pudră
  • 50 ml vermut roșu
  • 50 ml otet de vin rosu
  • 250 ml suc de sfeclă roșie

nuci confiate

  • 50 g nuci
  • 10 g zahăr pudră

Metodă

  • PASUL 1

    Încinge cuptorul la 200C/ventilator 180C/gaz 6. Se condimentează sfecla roșie cu sare și 2 linguri de ulei, apoi se înfășoară în folie. Se prăjește timp de 30-40 de minute sau până când un cuțit sau o frigărui străpunge ușor sfecla roșie. Curățați sfecla roșie și tăiați fiecare în patru felii.

  • PASUL 2

    Pentru glazură, fierbeți vinul, portocul, zahărul, vermutul și oțetul într-o tigaie la foc mediu-mare timp de 20 de minute, amestecând din când în când, până când se îngroașă, însiropat și redus.

  • PASUL 3

    Turnați sucul de sfeclă roșie, apoi continuați să gătiți timp de 5 minute până obțineți o consistență de glazură. Fierbeți nucile într-o tigaie mică cu apă clocotită timp de 1 minut, apoi scurgeți, uscați cu hârtie de bucătărie și lăsați să se răcească.

  • PASUL 4

    Odată ce se răcește, rulați nucile albite în zahăr pudră. Încinge 1 lingură de ulei de măsline într-o tigaie la foc mediu-înalt și prăjește nucile acoperite timp de 2-3 minute sau până când sunt foarte crocante. Se scurge pe o farfurie tapetata cu hartie de bucatarie si se lasa sa se raceasca.

  • PASUL 5

    Pentru a servi, puneți felii de sfeclă roșie într-un castron și amestecați cu câteva linguri de glazură de sfeclă roșie pentru a acoperi. Se condimentează cu un praf de sare de mare. Aranjați sfecla roșie glazurată într-un bol de servire și fărâmițați deasupra brânza de capră. Rupeți nucile confiate și împrăștiați peste sfeclă roșie. Terminați farfuria cu câteva picături de glazură de sfeclă roșie rămasă din bol.

Consultați cele mai bune rețete de sfeclă roșie

Un fel de mâncare cu sfeclă roșie cu fructe de pădure
#Sfecla #rosie #branza #capra #nuci #confiate
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *