Tipul bucătăriei:
Sgroppino portocaliu de sânge
- servește 6
- Uşor
Dulce și plin de viață, această răsucire a unui cocktail tradițional venețian de sorbet de lămâie și prosecco folosește portocale de sânge pentru a da un plus de culoare și aromă
* Această rețetă este fără gluten conform standardelor din industrie
Ingrediente
- vodcă 100 ml
- prosecco 300ml
SORBET PORTOCALIU SÂNGE
- zahăr pudră 100g
- suc de portocale din sânge 500 ml, (din 7-8 portocale de sânge sau o cutie cu suc pur de portocale din sânge)
Metodă
Pentru a face sorbetul
-
Pasul 1
Puneți zahărul și 100ml de suc într-o tigaie. Se încălzește ușor până se dizolvă zahărul, apoi se fierbe timp de un minut. Se răcește complet.
-
Pasul 2
Se toarnă printr-o sită fină într-un castron, apoi se ceară restul de suc în castron și se amestecă.
-
Pasul 3
Se toarnă într-un aparat de înghețată și se amestecă până se congelează. Îngheață până este nevoie. Dacă nu aveți un aparat de înghețat, turnați într-un recipient congelabil și puneți-l în congelator. Scoateți-l și dați-i un amestec foarte bun la fiecare două ore până când este înghețat.
A servi
-
Pasul 1
Puneți o lingură de sorbet în 4 pahare. Adăugați câte o lovitură de vodcă la fiecare și completați cu prosecco.
Informatii nutritionale
- Kcals 178
- Carbohidrați 25.9g
- Zaharuri 25.9g
- Proteină 0,9g