Tipul bucătăriei:
Sorbet cu struguri negri și vin
- serveste 4
- Uşor
Această rețetă este ideală pentru divertisment și este răcoritoarea ușoară perfectă după cină. În loc de shiraz spumant, poți folosi un vin roșu puternic sau un rosé ușor și fructat.
Încercați sorbetul nostru cu vin roșu, apoi consultați mai multe rețete de sorbet.
Ingrediente
- zahăr tos auriu 120 g
- struguri negri sau roșii 750g, le-au luat tulpinile
- shiraz spumant 200 ml
Metodă
-
Pasul 1
Se dizolvă zahărul încălzindu-l ușor într-o tigaie cu 100 ml apă. Se aduce la fierbere și se fierbe timp de 2 minute, apoi se lasă deoparte la răcit.
-
Pasul 2
Trimiteți strugurii într-un blender până când se fac piure grosier. Se toarnă printr-o sită, folosind o spatulă pentru a împinge cât mai mult suc posibil. (Puteți folosi un storcător pentru acest pas în schimb.)
-
Pasul 3
Se amestecă siropul răcit și vinul. Răciți câteva ore, apoi înghețați/se amestecă într-o mașină de înghețată urmând instrucțiunile. Se pune într-un recipient cu capac și se îngheață câteva ore până când se întărește. Dacă nu aveți o mașină de înghețată, turnați într-un recipient cu capac puțin adânc și congelați timp de 2 ore până se întărește la margini. Folosiți o furculiță pentru a bate cristalele de gheață, apoi congelați încă 30 de minute. Repetați baterea – și congelarea – timp de 30 de minute pentru încă 2 ore, apoi lăsați la congelat timp de 3 ore sau până când se întărește. Serviți linguri în pahare frumoase.
Informatii nutritionale
- Kcals 263
- Carbohidrați 61,6g
- Proteină 1.2g
- Sare 0,02g