Tipul bucătăriei:
Sorbet de whisky acru
- servește 6 cu băuturi
- Puțin efort
Transformă-ți whisky-ul acru într-un sorbet! Utilizați bourbon american pentru o notă de bază mai dulce, de vanilie și țineți cont de faptul că răcirea unui ingredient îl face să aibă un gust mai puțin puternic, așa că servirea lui moale va oferi aroma mai repede pe măsură ce se topește în gură. Nu trebuie să adăugați albușul, dar este o parte autentică a băuturii și dă corpul sorbetului.
Încercați sorbetul nostru cu whisky acru, apoi verificați sorbetul nostru de mango, sorbetul de mure, sorbetul de kiwi și multe altele retete de sorbet.
Ingrediente
- zahăr tos auriu 500 g
- suc de lămâie 300 ml (aproximativ 10 lămâi)
- bourbon sau whisky american 75 ml albus de ou 1
- cireșe maraschino a decora
Metodă
-
Pasul 1
Se dizolva zaharul intr-o cratita in 700ml apa la foc mic si apoi se aduce la fierbere 2 minute si apoi se raceste complet. Adăugați sucul de lămâie și bourbonul. Se toarnă într-o mașină de înghețată și se amestecă până când începe să devină nămol. Adăugați albușul și continuați să amestecați până la o consistență moale de sorbet.
-
Pasul 2
Se servește moale în pahar cu cireșe maraschino pentru a decora sau se înghesuie într-o cutie și se congelează până la nevoie. Se inmoaie putin inainte de servire. Dacă nu aveți o mașină de înghețată, înghețați amestecul până când se întărește și apoi amestecați-l într-un robot de bucătărie până la un nămol foarte gros și apoi adăugați albușul. Serviți moale sau recongelați.
Informatii nutritionale
- Kcals 365
- Carbohidrați 82g
- Fibră 0,1g
- Proteină 0,6g