Tipul bucătăriei:
Stilton în ghiveci
- serveste 4
- Uşor
Nu vă lăsați influențat de tarta de melasă a lui Heston din meniul de la pub-ul lui gastro – rezistă la prăjiturile Banbury (asemănătoare cu Eccles) cu Stilton la ghiveci. Este un pas înainte de vechiul combo de prăjitură cu fructe și brânză albastră – ne place acest nou clasic.
Ingrediente
- stilton 140 g
- unt moale 100 g
- boabe de piper verde în saramură 1/2 linguriță
- seminte galbene de mustar 1 lingura
Metodă
-
Pasul 1
Pisează stiltonul cu 50 g unt înmuiat. Împărțiți între 4 oale sau borcane și neteziți blaturile. Topim inca 50 g unt, amestecam boabele de piper verde in saramura, scurse bine si zdrobite, si semintele galbene de mustar. Se toarnă suficient peste fiecare oală pentru a sigila brânza și se răcește pentru a se întări.
Serviți cu bețișoare subțiri de țelină, biscuiți de grâu sau felii subțiri, baghetă prăjită, măr feliat și pahare mici de porto. Sau renunțați la boabele de piper și serviți cu prăjitură cu fructe sau cu prăjituri Eccles.