Tipul bucătăriei:
Sufleu de fistic cu sos de ciocolată neagră
- serveste 4
Sufleurile cu fistic fac o budincă cu adevărat satisfăcătoare, iar efortul merită cu adevărat. Sosul nostru de ciocolată adaugă un finisaj bogat sufleului ușor și pufos. Găsiți cremă de fistic sau folosiți 2 linguri de fistic măcinat fin. O foaie de copt fierbinte adaugă căldură de jos pentru a ajuta sufleurile să crească. Ungerea dublă a ramekinelor cu mișcări în sus încurajează sufleul în sus. Trecerea cu un cuțit în jurul vârfului amestecului de sufleu (numit top hatting) oferă un finisaj mai bun marginii sufleului.
Ingrediente
- ouă 3, separate
- zahăr tos auriu 4 linguri
- extract de vanilie 1 lingura
- făină simplă 2 linguri
- faina de porumb 1/2 linguriță
- tot laptele 100 ml
- cremă sau pastă de fistic 2 linguri
- unt topit pentru ramekine
- 70% ciocolată neagră 50 g
- crema dubla 50 ml
Metodă
-
Pasul 1
Pentru a face panada (baza de sufleu) puneti intr-un castron 2 galbenusuri, 1 lingura zahar si vanilie si bateti pana se decoloreaza (nu veti avea nevoie de al treilea galbenus de ou). Se amestecă făinile.
-
Pasul 2
Aduceți laptele la fiert, apoi turnați-l treptat pe amestecul de ouă, amestecând tot timpul.
-
Pasul 3
Curățați vasul de lapte, apoi turnați din nou amestecul. Aduceți la fiert și gătiți câteva minute până se îngroașă, apoi adăugați crema de fistic. Se varsa intr-un bol, se acopera suprafata cu folie alimentara pentru a opri formarea pielii si se lasa la racit (nu se raceste).
-
Pasul 4
Se incinge cuptorul la 190C/ventilator 170C/gaz 5 si se pune intr-o tava de copt. Ungeți 4 rame (de aproximativ 250 ml fiecare) cu unt topit. Folosiți mișcări în sus și asigurați-vă că mergeți până la jantă. Răciți timp de 3 minute și apoi periați din nou un alt strat cu mișcări în sus.
-
Pasul 5
Bateți toate albușurile spumă până la vârfuri moi, apoi adăugați zahărul rămas câte 1 lingură și bateți până la vârfuri ferme. Se amestecă jumătate din albușuri în panadă, apoi se unește cu grijă restul.
-
Pasul 6
Împărțiți amestecul de sufleu între ramekine. Treceți vârful unui cuțit de unt în jurul vârfului sufleului în interiorul marginii (vezi sfatul de mai sus).
-
Pasul 7
Gătiți sufleurile pe foaia de copt încinsă timp de aproximativ 12-15 minute până când cresc.
-
Pasul 8
Puneți ingredientele pentru sosul de ciocolată într-un castron cu 4 linguri de apă și puneți la microunde în suturi scurte. Se amestecă și se servește cu sufleuri.
Informatii nutritionale
- Kcals 346
- Carbohidrați 29g
- Proteină 8.3g
- Gras 22.7g
- Sare 0,25g
- Fibră 0,9g