Skip to content

Tipul bucătăriei:

14919

Sufleu de fistic cu sos de ciocolată neagră

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4

Sufleurile cu fistic fac o budincă cu adevărat satisfăcătoare, iar efortul merită cu adevărat. Sosul nostru de ciocolată adaugă un finisaj bogat sufleului ușor și pufos. Găsiți cremă de fistic sau folosiți 2 linguri de fistic măcinat fin. O foaie de copt fierbinte adaugă căldură de jos pentru a ajuta sufleurile să crească. Ungerea dublă a ramekinelor cu mișcări în sus încurajează sufleul în sus. Trecerea cu un cuțit în jurul vârfului amestecului de sufleu (numit top hatting) oferă un finisaj mai bun marginii sufleului.


Ingrediente

  • ouă 3, separate
  • zahăr tos auriu 4 linguri
  • extract de vanilie 1 lingura
  • făină simplă 2 linguri
  • faina de porumb 1/2 linguriță
  • tot laptele 100 ml
  • cremă sau pastă de fistic 2 linguri
  • unt topit pentru ramekine
  • 70% ciocolată neagră 50 g
  • crema dubla 50 ml

Metodă

  • Pasul 1

    Pentru a face panada (baza de sufleu) puneti intr-un castron 2 galbenusuri, 1 lingura zahar si vanilie si bateti pana se decoloreaza (nu veti avea nevoie de al treilea galbenus de ou). Se amestecă făinile.

  • Pasul 2

    Aduceți laptele la fiert, apoi turnați-l treptat pe amestecul de ouă, amestecând tot timpul.

  • Pasul 3

    Curățați vasul de lapte, apoi turnați din nou amestecul. Aduceți la fiert și gătiți câteva minute până se îngroașă, apoi adăugați crema de fistic. Se varsa intr-un bol, se acopera suprafata cu folie alimentara pentru a opri formarea pielii si se lasa la racit (nu se raceste).

  • Pasul 4

    Se incinge cuptorul la 190C/ventilator 170C/gaz 5 si se pune intr-o tava de copt. Ungeți 4 rame (de aproximativ 250 ml fiecare) cu unt topit. Folosiți mișcări în sus și asigurați-vă că mergeți până la jantă. Răciți timp de 3 minute și apoi periați din nou un alt strat cu mișcări în sus.

  • Pasul 5

    Bateți toate albușurile spumă până la vârfuri moi, apoi adăugați zahărul rămas câte 1 lingură și bateți până la vârfuri ferme. Se amestecă jumătate din albușuri în panadă, apoi se unește cu grijă restul.

  • Pasul 6

    Împărțiți amestecul de sufleu între ramekine. Treceți vârful unui cuțit de unt în jurul vârfului sufleului în interiorul marginii (vezi sfatul de mai sus).

  • Pasul 7

    Gătiți sufleurile pe foaia de copt încinsă timp de aproximativ 12-15 minute până când cresc.

  • Pasul 8

    Puneți ingredientele pentru sosul de ciocolată într-un castron cu 4 linguri de apă și puneți la microunde în suturi scurte. Se amestecă și se servește cu sufleuri.

Informatii nutritionale

  • Kcals 346
  • Carbohidrați 29g
  • Proteină 8.3g
  • Gras 22.7g
  • Sare 0,25g
  • Fibră 0,9g
#Sufleu #fistic #sos #ciocolată #neagră
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *