Skip to content

Tipul bucătăriei:

Supă caldă de tăiței „tofu” de năut Shan

Supă caldă de tăiței „tofu” de năut Shan

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Uşor

„Tofu” Shan nu este tofu-ul tău obișnuit din boabe de soia, este făcut din năut și seamănă mai mult cu o supă foarte groasă. Această rețetă este inspirată din bucătăria din Myanmar și este preluată din cartea De la China la Vietnam de Luke Nguyen (25 GBP, Hardie Grant).


Ingrediente

  • făină de năut 400 g
  • ulei de arahide (arahide). 60 ml
  • curcumă ¼ linguriță
  • eșalotă roșie asiatică 5, tăiat cubulețe
  • usturoi 3 cuișoare, decojite și mărunțite
  • ghimbir Bucata de 4 cm, decojita si tocata
  • rosii 3, tăiat cubulețe
  • boia dulce 1 lingura
  • Pulpe de pui 3, dezosate și fără piele, tăiate în bucăți de 3 cm
  • baby pak choy 200 g, frunze separate
  • muguri de fasole 200 g, albite
  • tăiței de orez gătiți 400 g
  • seminte de susan negru 1 lingura, prajita
  • arahide nesărate 1 lingura, prajita si zdrobita
  • usturoi prajit 2 lingurite (vezi nota)
  • sos de soia usor 1 lingura
  • sirop de trestie de zahar sau sirop de trestie de zahar 1 lingura

A GARNI

  • ceapa primavara taiata felii
  • fulgi de chilli
  • felii de lime

Metodă

  • Pasul 1

    Într-un castron mare, amestecați făina de năut și 1 litru de apă rece până se omogenizează. Se lasa sa se aseze peste noapte.

  • Pasul 2

    Pune lichidul din partea de sus a amestecului de năut într-o tigaie mare. Se pune la foc mic și se fierbe timp de 15 minute, amestecând sau amestecând astfel încât să nu devină cocoloașe. Acum începeți să adăugați câteva linguri din amestecul de năut rămas la fiecare 2 minute pentru următoarele 15 minute, amestecând sau amestecând des, până când tot amestecul este încorporat. Lichidul va deveni din ce în ce mai gros.

  • Pasul 3

    Pune uleiul de arahide intr-o tigaie si prajeste turmericul, salota, usturoiul si ghimbirul timp de 15 minute. Adăugați roșia, boia de ardei, puiul și un praf de sare de mare. Se prăjește la foc mediu timp de 10 minute sau până când puiul este gătit. Se ia de pe foc si se da deoparte.

  • Pasul 4

    Albiți scurt baby bok choy în apă clocotită, adăugând mugurii de fasole în ultimul moment. Scurgeti si puneti deoparte.

  • Pasul 5

    Pentru a servi, împărțiți tăițeii în patru boluri cu supă. Peste tăiței se pune amestecul de năut, apoi se pune pe deasupra puiul. Acoperiți fiecare castron cu bok choy, germeni de fasole, semințe de susan, alune, usturoi prăjit, sos de soia și sirop de trestie de zahăr și garniți.

#Supă #caldă #tăiței #tofu #năut #Shan
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *