Tipul bucătăriei:
https://youtube.com/watch?v=vDoZjdC-6IM%26hl%3Den%26fs%3D1
Ingrediente
- megrim sole 4 întregi (aproximativ 250 g fiecare), decojite cu capul și coada îndepărtate (vezi p119 sau întreabă-ți vânzătorul de pește)
unt de patrunjel de capere
- unt 200 g
- ulei de masline 75 ml, plus extra pentru talpă
- eşalotă banană 200 g, feliate pe lungime
- frunza de dafin 1
- usturoi 3 cuișoare, tăiate subțiri
- cimbru 1 lingura, tocat
- boabe de piper negru 8, legate împreună în muselină
- stafide aurii 40 g
- capere 2 linguri, clătite și scurse
- otet de vin alb 2 linguri
- suc de lămâie 2 linguri
- pătrunjel cu frunze plate tocat pentru a face 1 lingura
- lămâie 1, segmentat
Metodă
-
Pasul 1
se incinge untul intr-o tigaie pana devine maro auriu. varsa intr-un castron.
-
Pasul 2
încălziți uleiul într-o altă tigaie și gătiți eșalota la foc mic până când se înmoaie, dar nu se colorează. se adauga frunza de dafin, usturoiul, cimbru, boabele de piper, stafidele, caperele, otetul de vin alb si zeama de lamaie. se fierbe până când stafidele sunt moi. aruncați boabele de piper și frunza de dafin. se amestecă untul și se păstrează la cald.
-
Pasul 3
se condimentează talpa și se unge cu ulei de măsline. se pune sub gratar aproximativ 8 minute.
-
Pasul 4
pentru a termina, stropim talpa cu patrunjel si servim cu bucatele de lamaie si sosul cu lingura.
Informatii nutritionale
- Kcals 782
- Carbohidrați 10.8g
- Proteină 45,5g
- Gras 62.1g
- Sare 1,86g
- Saturate 29.7g
- Fibră 1.3g