Tipul bucătăriei:
Tapenadă
- serveste 4
- Uşor
Ai 10 minute libere? Aruncă borcanul și fă-ți în schimb propria tapenadă provensală. Răspândiți peste baghetă prăjită pentru prânz sau umpleți în carne de pasăre pentru un fel principal.
Ingrediente
- măsline negre fără sâmburi 250 g, clătite și scurse
- capere 35 g, clătite și scurse
- hamsii in ulei de masline 10g, scurs
- ulei de masline 3 linguri, plus suplimentar pentru frecare
- usturoi 10 g, plus suplimentar pentru frecare
- ardei iute roșu 1, fără sămânță și tocată mărunt
- bagheta feliat, a servi
- ierburi de Provence ¼ linguriță
Metodă
-
Pasul 1
Amestecați măslinele, caperele, ansoa și uleiul, apoi adăugați usturoiul și ardeiul iute.
-
Pasul 2
Ungeți bagheta cu ulei de măsline și usturoi, prăjiți și întindeți cu tapenadă.
Informatii nutritionale
- Kcals 159
- Carbohidrați 0,9g
- Proteină 1.4g
- Gras 16.6g
- Sare 1,86g
- Saturate 2.1g
- Fibră 3.2g
#Tapenadă