Tipul bucătăriei:
Tartă cu amestec de fructe de pădure
- serveste 8
- Uşor
Fructele amestecate sunt întotdeauna un desert frumos, iar această tartă, cu baza sa minunată de prăjitură moale, nu face excepție. Fructele de pădure sunt așezate peste o umplutură de smântână, mascarpone și lemon curd, iar vasul se termină cu o pudră de zahăr pudră.
Ingrediente
- făină simplă 125 g
- zahăr pudră 4 linguri
- griş 100 g
- unt nesarat 125g, rece și tăiată cubulețe
- ou 2
- extract de vanilie 1 lingura
- crema dubla oală de 284 ml
- mascapone 250 g
- pastaie de vanilie 1
- zahăr pudră 75 g
- caș de lămâie 4 linguri
- căpșune 500g, decorticat
- mure 450g
- zahăr pudră 1 lingura
Metodă
-
Pasul 1
Încinge cuptorul la 180C/ventilator 160C/gaz 4.
-
Pasul 2
Pentru a face aluat, puneți făina, zahărul, grisul, untul și un praf de sare în robotul de bucătărie și amestecați până la pesmet. Adăugați gălbenușurile de ou și extractul de vanilie și amestecați din nou timp de cel mult 30 de secunde, până când amestecul de briochiuri începe să se îmbine. Puneți într-un castron și frământați ușor pentru a vă asigura că amestecul este bine combinat. Folosiți pentru a căptuși o formă de tartă canelată cu diametrul de 23 cm. Coaceți 15 minute până devin aurii. Scoateți din cuptor și răciți. Transferați pe o farfurie de servire.
-
Pasul 3
Pentru a face umplutura, amestecați smântâna și mascapone până la omogenizare. Împărțiți pastaia de vanilie în jumătate și, folosind vârful unui cuțit mic, răzuiți semințele în amestecul de cremă. Adăugați zahărul tos și lemon curd și amestecați până la omogenizare. Întindeți umplutura peste baza de prăjitură scurtă.
-
Pasul 4
Aranjați căpșunile și murele peste amestecul de smântână, pudrați cu zahăr pudră și serviți.
Informatii nutritionale
- Kcals 674
- Carbohidrați 55.3g
- Proteină 6.3g
- Gras 49g
- Sare 0,14g
- Saturate 28.5g
- Fibră 3.2g