Skip to content

Tipul bucătăriei:

Reteta tarta cu anghinare

Tarta cu anghinare, salota si bacon afumat

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 6
  • Uşor

Profitați la maximum de borcanul de anghinare din dulap cu această tartă cu bacon afumat. Faceți înainte, astfel încât să nu rămâneți blocat în bucătărie când vă distrați.


Încearcă rețeta noastră de tartă cu anghinare, apoi verifică mai multe rețete de anghinare.

Ingrediente

  • făină simplă pentru praf
  • aluat prajit integral cu unt 300 g
  • unt 50 g
  • ulei de masline
  • eşalotă 800 g, decojite și tăiate mărunt
  • slănină afumată 12 erupții, tocate
  • crema dubla 300 ml
  • ouă 2 mari, usor batute
  • inimioare de anghinare Borcan de 280 g, scurs de ulei

Metodă

  • Pasul 1

    Pune o tavă dreptunghiulară, de mică adâncime, de aproximativ 20 cm pe 30 cm pe o tavă de copt. Pudrați blatul cu făină și rulați aluatul într-un dreptunghi mare, puțin mai mare decât tava.

    Ridicați aluatul și puneți-l peste forma. apăsați-l în colțuri și creste, dar nu tăiați de pe deasupra. Înțepăți fundul cu o furculiță și dați la frigider pentru cel puțin 30 de minute.

  • Pasul 2

    Topiți untul cu 1 lingură de ulei într-o tigaie mare. Puneti salota si asezonati. Gătiți la foc mic timp de 30 de minute, până când este complet moale și nuanță de auriu.

    Prăjiți baconul până devine crocant într-o tigaie antiaderentă separată. Scurgeți pe hârtie de bucătărie.

  • Pasul 3

    Încinge cuptorul la 200c/ventilator 180c/gaz 6. Tapetați tava de patiserie cu puțină hârtie de copt și umpleți cu fasole.

    Coaceți 15 minute apoi scoateți fasolea și hârtia și gătiți încă 10 minute, sau până când sunt fierte și ușor aurii.

    Tăiați excesul de aluat cu un cuțit ascuțit.

  • Pasul 4

    Amestecați smântâna, ouăle, baconul și inimile de anghinare cu eșalota înmuiată. Condimentați și puneți cu lingura în tava de patiserie. Coborâți cuptorul la 190c/ventilator 170c/gaz 5 și coaceți aproximativ 30-35 de minute până când se fixează și devin ușor aurii.

    Se lasa 10 minute inainte de servire. Se serveste cald sau la temperatura camerei.

Informatii nutritionale

  • Kcals 730
  • Gras 62.2g
  • Carbohidrați 28.5g
  • Fibră 5.6g
  • Proteină 14.5g
  • Sare 2.7g
#Tarta #anghinare #salota #bacon #afumat
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *