Tipul bucătăriei:
Tartă cu bezea cu agrișe
- serveste 4
- Puțin efort
Încercați o răsucire a plăcintei clasice cu bezea cu lămâie cu această versiune cu agrișe. Claritatea fructelor de pădure face ca gustul să fie frumos acru.
Ingrediente
- magazinul a cumpărat produse de patiserie 375 g
- unt 50 g
- zahăr brun deschis 100 g
- agrișe 500 g
- albușuri de ou 2
- zahăr auriu 100 g
- faina de porumb 1 lingura
Metodă
-
Pasul 1
Încălziți cuptorul la 180c/ventilator 160c/gaz 4. Întindeți un pachet de 375 g de aluat, apoi folosiți-l pentru a tapea o tavă de tartă de 23 cm cu fundul liber. Tapetați cu pergament antiaderent și fasole pentru copt, apoi coaceți timp de 15 minute. Scoateți fasolea, apoi coaceți încă 10 minute până devine aurie. Scoateți din cuptor, apoi reduceți căldura la 140c/ventilator 120c/gaz 1.
-
Pasul 2
Se încălzește untul și zahărul brun ușor într-o tigaie. când s-a dizolvat zahărul, adăugați agrișe și adăugați caramelul. Fierbeți câteva minute până încep să se despartă. Se ia de pe foc, se lasa sa se raceasca apoi se varsa in tava de patiserie.
-
Pasul 3
Pentru toppingul de bezea, bate albusurile spuma pana la varfuri moi. Se amestecă zahărul tos auriu câte o lingură, apoi se amestecă cu făina de porumb. Ungeți cu grijă bezeaua peste agrișe și întindeți-o până să acopere. Coaceți aproximativ 40 de minute până când bezeaua este fiartă și ușor rumenită.