Skip to content

Tipul bucătăriei:

11575

Tarta cu ciocolată și arahide de la Chancery

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 12
  • Uşor

Turnarea lui Chancery pe o tartă clasică de ciocolată este foarte simplu de făcut și uimitoare în farfurie. Dacă nu reușiți să obțineți ciocolata Valrhona, puteți folosi în schimb ciocolată neagră și ciocolată cu lapte de bună calitate. The Chancery servește acest lucru cu un sorbet de iaurt și arahide cu malț, dar credem că este la fel de bun și singur.


Ingrediente

  • biscuiti digestivi 150 g
  • unt de arahide neted 50 g
  • unt nesarat 50 g
  • tot laptele 100 ml
  • crema dubla 400 ml
  • Ciocolata Valrhona caramelia (lapte). 400 g
  • Ciocolată Valrhona manjari (neagră). 100 g
  • ouă 3 întregi, plus 1 gălbenuș

Metodă

  • Pasul 1

    Pasul 1

    Se amestecă biscuiții în firimituri într-un robot de bucătărie, se topește untul și untul de arahide împreună la foc mic și, odată topiți, se amestecă în firimiturile de biscuiți, apoi se lasă să se răcească. Tapetați fundul unei forme arcuite de 23 cm și apăsați firimiturile în bază. Apăsați baza până când este complet netedă și etanșată la margini (acest lucru va împiedica curgerea tartei). Se da la frigider sa se intareasca.

  • Pasul 2

    Pasul 2

    Se incinge cuptorul la 140C/ventilator 120C/gaz 1. Se da la fiert laptele si smantana si se toarna peste bucatile de lapte si ciocolata neagra si se amesteca pana se topesc. După ce se omogenizează, amestecați ouăle bătute și gălbenușul în amestec și turnați în tava de tartă pregătită. (Este mai ușor să faceți acest lucru pe raftul cuptorului, dacă puteți, pentru a evita mutarea acestuia când este plin.) Încercați să vă asigurați că există puține bule în amestec. Gatiti timp de 40-50 de minute sau pana cand se clătina. Crema ar trebui să se miște ușor, ca o bucată întreagă, dacă este puțin sub, continuați să gătiți și verificați-o la intervale de cinci minute până când se obține balansul potrivit.

  • Pasul 3

    Pasul 3

    Odată fiert, se scoate din cuptor și se răcește la temperatura camerei. Când este gata de servire, treceți un cuțit mic pe marginea formei și trebuie să se îndepărteze ușor. Apoi, cu un cuțit înmuiat în apă clocotită, tăiați felii.

Informatii nutritionale

  • Kcals 529
  • Carbohidrați 32.7g
  • Proteină 7.6g
  • Gras 40,7g
  • Sare 0,4g
  • Saturate 23.2g
  • Fibră 0,6g
#Tarta #ciocolată #și #arahide #Chancery
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *