Tipul bucătăriei:
Tarta cu lamaie caramelizata
- serveste 8
- Puțin efort
Tarta cu lamaie este un clasic absolut iar aceasta reteta de tarta cu lamaie caramelizata este o versiune grozava. Puteți face acest lucru înainte, așa că este grozav pentru o cină.
Faceți această tartă cu lămâie caramelizată, apoi verificați tarta noastră clasică cu lămâie, plăcintă cu bezea cu lămâie, tartă cu lămâie și lămâie și mai multe rețete de deserturi cu lămâie.
Ingrediente
patiserie
- 150 g, plus extra pentru rulare
- unt nesarat 75g, rece și tăiată cubulețe
- zahăr pudră 1 lingura
- ou 1 galbenus amestecat cu 2 linguri de apa rece
umplere
- ouă 6
- zahăr pudră 225 g
- lămâi neceruite 4, cu coaja si zeama
- crema dubla 250 ml
- zahăr pudră 1-2 linguri
Metodă
-
Pasul 1
Pentru a face aluatul, puneți făina, untul, zahărul tos și un praf de sare în robotul de bucătărie și presăm până pesmet. Adăugați amestecul de ouă și pulsați din nou până când aluatul începe să se oprească. Turtiți aluatul într-un disc, acoperiți cu folie alimentară și lăsați-l la rece timp de 1 oră.
-
Pasul 2
Intindem aluatul si tapetam o tava de tarta de 20cm × 4cm. Intepam baza de patiserie cu o furculita si dam la rece 20 de minute.
-
Pasul 3
Se incinge cuptorul la 180c/ventilator 160c/gaz 4 si se pune intr-o tava de copt. Tapetați coaja de tartă cu pergament de copt și fasole și coaceți oarbă pe tava timp de 15-20 de minute sau până când devine auriu pal. Scoateți hârtia și fasolea și gătiți timp de 4-5 minute. Misto. Coborâți cuptorul la 150c/ventilator 130c/gaz 2.
-
Pasul 4
Pentru a face umplutura, batem ouale, zaharul si sucul de lamaie pana se omogenizeaza. Se strecoară printr-o sită apoi se adaugă coaja de lămâie și smântâna și se amestecă din nou. Turnați amestecul în carcasă, introduceți înapoi în cuptor și gătiți timp de 30-35 de minute sau până când umplutura se fixează. Se răcește complet în tavă.
-
Pasul 5
Chiar înainte de servire, pudrați partea de sus a tartei cu zahăr pudră și caramelizați cu ajutorul unui pistol. Serviți cu cremă sau smântână suplimentară.
Informatii nutritionale
- Kcals 499
- Gras 30.6g
- Saturate 15.9g
- Carbohidrați 50.3g
- Fibră 0,7g
- Proteină 8.6g
- Sare 0,19g