Tipul bucătăriei:
Tarta cu melasă brioșă a lui Tom Kerridge
- servește 6-8
- Puțin efort
Aceasta este întorsătura lui Tom Kerridge cu privire la un favorit al familiei. Brioche este o ediție cu adevărat simplă, dar face o versiune mai bogată a acestui clasic britanic de care toată lumea se va bucura.
Coaceți această tartă cu melasă brioșă, apoi verificați tarta noastră ușoară cu melasă, cea mai bună tartă cu melasă și tarta țigănească.
Ingrediente
- făină simplă 225 g
- unt 110 g
- zahăr pudră 40 g
- ou 1 mic, bătut
umplere
- sirop auriu 450g
- brioşă 90 g șuierat pentru a face pesmet într-un robot de bucătărie
- buzdugan macinat ½ linguriță
- nucșoară măcinată ½ linguriță
- lămâie 1, zestă
Metodă
-
Pasul 1
Într-un mixer alimentar, amestecați făina, zahărul și untul și aduceți împreună până arată ca pesmet. Adăugați suficient ou pentru a le aduce împreună pentru a forma un aluat. Scoateți și răciți cel puțin 1 oră înainte de utilizare.
-
Pasul 2
Încinge cuptorul la 190c/ventilator 170c/gaz 5. Tapetează un inel de tartă de 20 cm sau o tavă de tartă cu aluatul dulce. Umpleți cu hârtie de copt și fasole de copt și coaceți orb timp de 10 minute. Scoateți fasolea și hârtia și gătiți încă 5 minute.
-
Pasul 3
Într-un bol de amestecare, amestecați toate ingredientele de pilitură, apoi turnați în tava de tartă. Pune tarta din nou la cuptor si coace inca 25 de minute. Scoateți din cuptor și lăsați să se răcească. Serviți feliile cu o praf de crème fraîche.
Informatii nutritionale
- Kcals 437
- Gras 14.2g
- Carbohidrați 74g
- Fibră 1.3g
- Proteină 4.4g
- Sare 0,7g