Tipul bucătăriei:
Tarta cu mere cu mure si smantana
- serveste 4
- Puțin efort
Această rețetă de tartă cu mere cu mure și smântână vine de la Percy and Founders din Fitzrovia, Londra. Este ușor de făcut și poate fi pregătit înainte, așa că este unul grozav pentru când vă distrați.
Bucurați-vă de această tartă cu mere cu mure și smântână, apoi uitați-vă la clasica tarte tatin, plăcintă cu mere și tartă cu melasă.
Ingrediente
- aluat foietaj 150 g
- unt 50 g, cuburi
- zahăr tos auriu 135 g
- mere Braeburn 6-8, sferturi și desemânțate
- mure 150 g
- lămâie ½, cu coaja si zeama
- smantana a servi
Metodă
-
Pasul 1
Încinge cuptorul la 200C/ventilator 180C/gaz 6. Rulați aluatul foietaj și tăiați-l într-un disc de 22 cm.
-
Pasul 2
Puneți untul pe baza unui cuptor de 18 cm și a unui vas rezistent la aragaz (ar funcționa și o tigaie mică) și acoperiți cu 75 g zahăr. Puneți sferturile de măr unul câte unul în tigaie, începând de la margine și mergând până la mijloc, într-un singur strat.
-
Pasul 3
Pune tigaia la foc mediu-mare până când untul și zahărul încep să se topească și să bule. Siropul ar trebui să fie foarte închis pentru a obține caramelizarea pe mere.
-
Pasul 4
Pune capacul de foietaj deasupra merelor si bagi marginile cu un cutit, avand grija sa nu atingi siropul fierbinte. Se da la cuptor pentru 30 de minute, pana cand aluatul s-a umflat si s-a rumenit, apoi se odihneste 10 minute dar nu mai. Între timp, amestecați murele, zahărul rămas și sucul de lămâie într-o tigaie mică și fierbeți până când capătă o culoare mov.
-
Pasul 5
Agitați tarta și turnați-o cu grijă pe o farfurie. Serviți cu compot și smântână.
Informatii nutritionale
- Kcals 443
- Gras 19.3g
- Saturate 10.7g
- Carbohidrați 61,6g
- Fibră 4.8g
- Proteină 3.2g
- Sare 0,5g