Skip to content

Tipul bucătăriei:

13383

Tartă cu nucă și caramel

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 8
  • Uşor

Această rețetă face pentru o tartă delicioasă și ușoară cu nuci, toffee. Servește 8 și arată fantastic, așa că este unul grozav pentru o cină sau un prânz confortabil de familie. Cumpără nuci de nucă de la Waitrose sau de pe cobnuts.co.uk, dar dacă nu le poți prinde, folosește în schimb alune de pădure.


Ingrediente

  • patiserie dulce 1 bloc
  • zahăr tos auriu 250 g
  • crema dubla 375 ml
  • unt nesarat 50 g
  • nuci 200 g, prăjită și tocată grosier
  • ou 1 mediu, plus 1 galbenus
  • fulgi de sare de mare o ciupitura
  • pesmet uscat 1 lingura

Metodă

  • Pasul 1

    Încinge cuptorul la 180C/ventilator 160C/gaz 4. Se întinde aluatul pe o suprafață de lucru ușor făinată și se tapetează o tavă de tartă de 22 cm. Tapetați aluatul cu hârtie de copt și adăugați niște fasole sau orez. Coaceți timp de 15 minute, apoi ridicați cu grijă hârtia și coaceți carcasa pentru încă 10 minute până când se usucă și arată gătită.

  • Pasul 2

    Între timp, turnați zahărul într-o tigaie. Adăugați 3 linguri de apă rece și dizolvați la foc mic. Dați focul și barbotați până când zahărul devine un caramel de culoarea chihlimbarului (învârtiți tigaia pentru a vă asigura că se gătește uniform). Luați tigaia de pe foc și turnați cu grijă smântâna și adăugați untul. Reveniți la foc și continuați să gătiți, amestecând încontinuu pentru încă 10-15 minute până când se omogenizează și devine culoarea caramelului. Luați de pe foc, adăugați nucile și lăsați să se răcească 5 minute.

  • Pasul 3

    Bateți oul și gălbenușul și apoi amestecați-le în amestecul de nucă și caramel folosind un tel cu balon. Se amestecă un praf mare de fulgi de sare de mare și se toarnă cu grijă amestecul în tava de patiserie. Se presară peste pesmet, se strecoară înapoi în cuptor și se fierbe timp de 20-25 de minute până când umplutura devine maro aurie. Amestecul poate părea topit, dar se va întări odată ce s-a răcit și s-ar putea să existe puțină grăsime la suprafață, dar va fi absorbită de pesmet. Se răcește la temperatura camerei înainte de servire.

Informatii nutritionale

  • Kcals 751
  • Carbohidrați 54g
  • Proteină 8.5g
  • Gras 55g
  • Sare 0,3g
  • Saturate 24.2g
  • Fibră 3.2g
#Tartă #nucă #și #caramel
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *