Skip to content

Tipul bucătăriei:

Reteta tarta migdale cu piersici

Tarta cu piersici si migdale

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 8
  • Puțin efort

Această tartă cu piersici și migdale este puțin efort de făcut, dar rezultatele sunt delicioase, cu un frangipan ușor de alune și migdale care ține feliile de piersici poșate. Puteți sări peste aluatul care face parte din această rețetă dacă doriți și să utilizați un aluat dulce gata făcut


Încercați această tartă cu piersici și migdale, apoi verificați tortul nostru cu piersici.

Ingrediente

  • piersici 4
  • Vin dulce 200 ml
  • zahăr pudră 100 g
  • lămâie 1, suc

PATISERIE

  • făină simplă 175 g
  • unt nesarat 125 g, răcit și tăiat cubulețe
  • zahăr pudră 25 g
  • ou 1 mare, separat

FRANGIPANE

  • migdale albite 75 g
  • alune albite 100 g
  • unt nesarat 150 g, la temperatura camerei
  • zahăr pudră 100 g
  • ouă 3, bătut
  • făină simplă 75 g
  • lămâie ½, cu coajă

Metodă

  • Pasul 1

    Pentru a face aluatul, amestecați făina, untul, zahărul și un praf de sare într-un robot de bucătărie până seamănă cu pesmet, apoi turnați într-un castron mare. Faceți o fântână în centru și adăugați gălbenușul de ou și 2 linguri de apă rece. Începeți prin a amesteca cu un cuțit și apoi, cu mâna, frământați ușor până când aluatul se îmbină. Se aplatizează într-un disc, se acoperă cu folie alimentară și se lasă la rece timp de cel mult 1 oră.

  • Pasul 2

    Pe o suprafață ușor făinată întindeți aluatul până la o grosime de 3 mm și tapetați o formă dreptunghiulară de 28 × 20 cm sau 24 cm, rotundă, canelată, cu o adâncime de 2,5 cm. Înțepați ușor baza și dați la rece timp de 20 de minute. Încinge cuptorul la 180C/ventilator 160C/gaz 4.

  • Pasul 3

    Tapetați tava de patiserie cu pergament și umpleți cu fasole. Coaceți timp de 20 de minute sau până când aluatul capătă o culoare aurie deschisă. Scoateți fasolea și ungeți forma de patiserie cu puțin albuș apoi dați-o la cuptor pentru încă 2 minute. Scoateți și răciți ușor.

  • Pasul 4

    Tăiați fiecare dintre piersici în 6 felii. Se încălzește vinul, zahărul, sucul de lămâie și 100 ml apă într-o tigaie largă la foc mediu pentru a dizolva zahărul. Se aduce la fierbere, se reduce la foc mic și se adaugă felii de piersici. Se braconează aproximativ 10 minute până se înmoaie. Scoateți și răciți. Se fierbe siropul rămas până când se reduce la aproximativ 6-8 linguri.

  • Pasul 5

    Pentru a face frangipanul, tocați mărunt migdalele și alunele în robotul de bucătărie și îndepărtați. Crema untul si zaharul in robotul de bucatarie pana devine palida. Adaugam treptat ouale batute, amestecand bine intre fiecare adaugare. Încorporați nucile, făina și coaja de lămâie și amestecați până se omogenizează.

  • Pasul 6

    Turnați umplutura în forma de tartă și nivelați. Aranjați piersicile deasupra și glisați tarta pe o tavă de copt. Coaceți aproximativ 30 de minute sau până devin aurii.

  • Pasul 7

    Ungeți tarta caldă cu puțin sirop, răciți și apoi serviți restul de sirop în lateral.

#Tarta #piersici #migdale
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *