Skip to content

Tipul bucătăriei:

Tarta Mont Blanc

Tarta Mont Blanc

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 8
  • Puțin efort

Această tartă clasică Mont Blanc este un adevărat spectacol. Acest lucru ar putea face mai multe mini-bezele decât aveți nevoie


Ingrediente

  • aluat dulce 500 g
  • zahăr pudră 90g, plus mai mult pentru praf
  • făină simplă 3 lingurite
  • albușuri de ou 2
  • zahăr pudră 100 g
  • piure de castane tavă de 400 g
  • crema dubla 250 ml
  • rom negru 1 lingura (optional)
  • marrons glacés câteva, tocate gros pentru a servi

Metodă

  • Pasul 1

    Întindeți aluatul cu puțină făină și tapetați o formă rotundă de tartă de 22-23 cm. Lăsați excesul de aluat atârnând peste margine, înțepați baza cu o furculiță și dați la rece timp de 30 de minute.

  • Pasul 2

    Încinge cuptorul la 190C/ventilator 170C/gaz 5. Tapetează tava de patiserie cu hârtie mototolită, se umple cu fasole și se coace 15 minute, apoi se scoate fasolea și hârtia și se mai coace încă 5 minute până când baza pare uscată și de aur. Se lasa la racit, apoi se taie excesul de aluat cu un cutit zimtat.

  • Pasul 3

    Coborâți cuptorul la 140C/ventilator 120C/gaz 1. Amestecați 60g de zahăr pudră cu făina. Bateți albușurile spumă până ating vârfuri moi, apoi amestecați zahărul tos câte o lingură, amestecând continuu, până când amestecul devine lucios și ține vârfurile tari. Încorporați amestecul de zahăr pudră și turnați bezeaua într-o pungă cu o duză simplă de 1 cm. Puneți bezele mici de diferite dimensiuni pe o tavă de copt tapetată și gătiți timp de 1 oră sau până când bezele sunt tari. Deschideți ușa de câteva ori pentru a lăsa să iasă umezeală sau lăsați o lingură de lemn în ușă pentru a o lăsa deschisă o fracțiune. Se lasa la racit.

  • Pasul 4

    Pentru umplutură, bate piureul de castane până devine moale. Bateți smântâna până când ajunge doar la vârfuri moi, apoi adăugați zahărul pudră rămas și amestecați-l în castane împreună cu romul (dacă este folosit). Se pune într-o pungă, prevăzută cu o duză stea și se răcește timp de 15 minute. Se introduce crema în tava de tartă în dungi. Puneți orice amestec rămas pe partea de sus, în bucăți. Puneți niște bezele printre blobs împreună cu câteva bucăți de marrons glacé. Pudrați blatul cu zahăr pudră.

Informatii nutritionale

  • Kcals 548
  • Gras 28.9g
  • Saturate 16.5g
  • Carbohidrați 65g
  • Fibră 3.1g
  • Proteină 5.4g
  • Sare 0,6g
.
#Tarta #Mont #Blanc
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *