Skip to content

Tipul bucătăriei:

7075

Tartalete cu cremă

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • face 12

Aceste mini tartele cu cremă arată atât de frumos, umplutura cremoasă de cremă de vanilie este acoperită cu pralină de fistic, afine proaspete și așchii confiate de portocală și coajă de lămâie. Dublați rețeta pentru a face suficiente tarte de luat la o petrecere.


Ingrediente

  • patiserie dulce 200 g
  • ou 1 galbenus
  • zahăr pudră 1 lingura
  • faina de porumb 1 lingura
  • crème fraîche 200 ml
  • pastaie de vanilie ½, împărțit la mijloc
  • afine a decora
  • așchii de portocale confiate și coajă de lămâie a decora
  • zahăr pudră 50 g
  • fistic 50 g, decojite

Metodă

  • Pasul 1

    Întindeți aluatul subțire pe o suprafață de lucru cu făină. Ștampilați discuri de 12 × 8 cm cu un tăietor și căptușiți o formă de mini-brioșe cu 12 găuri (disponibilă de la magazinele bune și lakeland.co.uk). Înțepăți bazele cu o furculiță și dați la rece timp de 30 de minute.

  • Pasul 2

    Se incinge cuptorul la 180C/ventilator 160C/gaz 4 si se pune intr-o tava de copt.

  • Pasul 3

    Tapetați fiecare dintre tartele cu un pătrat mic de folie și 1 linguriță de orez. Puneți pe tava de copt încălzită și coaceți timp de 10 minute până devin aurii. Misto.

  • Pasul 4

    Pentru a face crema, amestecați gălbenușul de ou, zahărul și făina de porumb într-un castron mic. Se încălzește crème fraîche și pastaia de vanilie despicată într-o cratiță mică până sub punctul de fierbere. Se toarnă crème fraîche fierbinte peste amestecul de ouă, amestecând continuu. Puneți amestecul de cremă în tigaie la foc mic. Amestecați constant până când crema se îngroașă și începe doar să clocotească. Se ia de pe foc, se toarna intr-un bol, se arunca pastaia de vanilie si se acopera suprafata cremei cu folie alimentara pentru a preveni formarea pielii.

  • Pasul 5

    Pentru a face pralina cu fistic, puneți zahărul tos și 2 linguri de apă într-o tigaie mică la foc mic pentru a dizolva zahărul. Aduceți la fierbere și continuați să gătiți, fără a amesteca, până când caramelul devine chihlimbar pal.

  • Pasul 6

    Adăugați fisticul și gătiți până când caramelul capătă o culoare chihlimbar intens. Se ia de pe foc si se rasturneaza pe o tava unsa cu unt pentru a se raci. Când este rece, tăiați în bucăți.

  • Pasul 7

    Umpleți cojile de tartă cu cremă și acoperiți cu pralină de fistic, afine sau bucăți de portocală confiată și coajă de lămâie.

Informatii nutritionale

  • Kcals 201
  • Carbohidrați 16g
  • Proteină 2.3g
  • Gras 14.6g
  • Sare 0,11g
  • Saturate 6.5g
  • Fibră 0,4g
#Tartalete #cremă
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *