Tipul bucătăriei:
Tarte au chocolat
- serveste 8
- Puțin efort
Această tartă clasică de ciocolată franțuzească este puțin efort de făcut, dar rezultatele sunt spectaculoase. Este și o piesă centrală grozavă de Crăciun, cu o pudră de zahăr pudră înzăpezit. Dacă nu îl găsiți pe Gianduja, îl puteți cumpăra online de la savoria.co.uk sau theitaliangourmet.co.uk
Ingrediente
- Gianduja (pasta de alune si ciocolata) sau Nutella 275 g
- 70% ciocolată neagră 125g, plus un bloc pentru așchii și periat aluat
- crema dubla 300 ml
- lapte 450 ml
- ouă 3, ușor bătut
- zahăr pudră
PATISERIE
- unt 125 g, la temperatura camerei
- zahăr pudră 90 g
- pastaie de vanilie 1 sau portocala 1 zestat
- ou 1
- făină simplă 250 g
Metodă
-
Pasul 1
Acesta este un produs de patiserie dulce pe care îmi place să îl aromăz cu semințe de vanilie sau coajă de portocală pentru a adăuga un pic de parfum. Pentru a face aluatul, mai întâi, bateți untul și zahărul împreună într-un mixer electric, îndepărtați semințele de vanilie și adăugați-le la amestec (sau folosiți coaja de portocală). Apoi cu mașina în funcțiune adăugați oul, urmat de făină până obțineți un aluat sfărâmicios. Răsturnați acest lucru pe o suprafață de lucru înfăinată și aduceți aluatul împreună. Înfășurați în folie alimentară și lăsați la rece timp de 30 de minute.
-
Pasul 2
Pentru a face forma de tartă, întindeți aluatul folosind zahăr pudră pentru a vă pudra suprafața de lucru și știftul – acest lucru va păstra aluatul dulce, frumos și casant. Nu vă faceți griji că marginile de patiserie se crăpă în timp ce rulați, aluatul dulce este întotdeauna puțin complicat, așa că lucrați cu el rapid. Pune un inel de tarta (aproximativ 23 cm) pe o tava tapetata cu pergament de copt sau unge usor o forma de tarta. Rulați aluatul în jurul acului pentru a-l ridica peste inelul de tartă sau forma. Presă ușor aluatul în margini și colțuri folosind o bilă de aluat în exces înmuiată în zahăr pudră. Nu folosi degetele, deoarece acestea vor fi prea fierbinți. Umpleți eventualele crăpături cu exces de aluat. Lăsați orice aluat deasupra. Tapetați tarta cu o bucată de pergament și dați-o la rece timp de 20 de minute pentru a nu se micșora când o gătiți. Încinge cuptorul la 200C/ventilator 180C/gaz 4. Adăugați fasole sau orez și coaceți-l timp de 15 minute, apoi scoateți pergamentul și fasolea și gătiți încă 5 minute sau până când aluatul este uscat și are o culoare maro bună. Trebuie să gătiți și să colorați aluatul corespunzător, odată ce intră ciocolata, nu se va mai colora. Coborâți cuptorul la 160C/ventilator 140C/gaz 1.
-
Pasul 3
Pentru a face umplutura puneti gianduja si ciocolata intr-un bol. Aduceți smântâna și laptele la fiert și turnați-le peste, amestecați totul împreună cu un tel până obțineți un lichid omogen. Bateți ouăle. În acest moment, îți va fi greu să crezi că umplutura se va întări, dar va avea o textură frumoasă de crémeuse (cremoasă).
-
Pasul 4
Pentru a pune tarta laolaltă, topește puțină ciocolată și folosește-o pentru a peria interiorul tartei, acest lucru va face ca aluatul să fie etanș și va împiedica să se ude. Secretul acestui bit este să periați tarta cât este încă caldă, astfel încât ciocolata să se înmoaie și să umple orice mici crăpături. Pune tarta înapoi pe raftul cuptorului și toarnă umplutura până sus – dacă o faci la cuptor, nu vei vărsa nimic. Gatiti timp de 40 de minute, tarta ar trebui sa fie inca foarte agitata, dar nu lichida. Misto.
-
Pasul 5
Pentru a decora tarta, tăiați marginile tartei răcite cu un cuțit zimțat, tăind-o departe de tine, astfel încât orice bucăți de aluat să nu cadă în tartă, apoi ridicați inelul. Luați-vă blocul de ciocolată și răzuiți buclele folosind un cuțit sau un curățător de cartofi. Țineți partea plată a cuțitului de ciocolată și trageți lama de-a lungul suprafeței fie spre tine, fie într-un arc. Îndepărtează buclele și repetă. Veți descoperi că ciocolata răspunde cel mai bine atunci când este la temperatura camerei – dacă buclele dvs. se sparg, mutați ciocolata într-un loc puțin mai cald și așteptați câteva minute înainte de a încerca din nou. Aranjați buclele pe tartă și pentru un efect de Crăciun pudrați lotul cu zahăr pudră. Pentru a împărți tarta uniform, tăiați-o în jumătate și apoi tăiați fiecare jumătate în 4 sau mai multe. Iar sfatul meu final, tăiați tarta cu un cuțit fierbinte, astfel încât să alunece prin ciocolată fără probleme.
Informatii nutritionale
- Kcals 876
- Gras 60.15g
- Saturate 26.6g
- Carbohidrați 74,8g
- Fibră 2,85g
- Proteină 13.5g
- Sare 0,48g