Skip to content

Tipul bucătăriei:

1500

Tarte cu lamaie si migdale

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • face 6
  • Puțin efort

Dacă îți place tarta Bakewell, vei adora această versiune cu lămâie. O coajă crocantă de crustă este umplută cu lemon curd și un burete bogat de ou și migdale măcinate. Se servește cald direct din tavă sau la temperatura camerei cu o ceașcă bună de ceai.


Încercați aceste tarte cu lămâie și migdale, apoi verificați tarta noastră Bakewell și tarta țigănească.

Ingrediente

  • aluat dulce gata preparat 350 g
  • unt 100 g, la temperatura camerei
  • zahăr tos auriu 100 g
  • lămâi 2, zestă
  • ouă 2
  • migdale macinate 75 g
  • făină simplă 25 g
  • caș de lămâie 6 linguri
  • fulgi de migdale 25 g
  • zahăr pudră pentru praf
  • a servi (optional)

Metodă

  • Pasul 1

    Încinge cuptorul la 200c/180c ventilator/gaz 6. tapetează șase forme de tartale de 10cm × 2cm cu fundul liber cu aluat, tăiem orice exces și dai la rece.

  • Pasul 2

    Pentru a face frangipanul, bateți untul, zahărul și coaja până devine cremoasă. Adaugam ouale unul cate unul cu o lingura de migdale macinate. Amestecați migdalele și făina măcinate rămase, întindeți caș de lămâie peste bazele de tartă și puneți frangipanul deasupra. Se împrăștie peste fulgi de migdale, se așează pe o tavă de copt și se da la cuptor pentru 25-30 de minute sau până când buretele devine auriu și umflat. Scoateți din forme și serviți cald pudrați cu zahăr pudră și smântână dacă doriți.

Informatii nutritionale

  • Kcals 665
  • Gras 44.1g
  • Saturate 16.1g
  • Carbohidrați 61.4g
  • Fibră 2.5g
  • Proteină 9.4g
  • Sare 0,66g
#Tarte #lamaie #migdale
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *