Skip to content

Tipul bucătăriei:

1448

Tarte cu prune si Armagnac

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • face 12
  • Uşor

Tarte bogate și îngăduitoare cu prune, cu o bază crocantă de patiserie și o umplutură de băutură. Acesta este un desert grozav pentru adulți pentru o cină inteligentă și poate fi pregătit înainte și servit la temperatura camerei cu o bucată bună de smântână sau cremă friache.


Ingrediente

  • prune uscate fără sâmburi gata de consumat 12 (cum ar fi Agen)
  • Armagnac sau alt coniac 3 linguri
  • foietaj gata preparat y 500g
  • ouă de crescătorie în aer liber 2, plus 2 gălbenușuri
  • zahăr pudră 50 g
  • pastaie de vanilie ½, despicat pe lungime și semințele răzuite
  • cremă unică oală de 300 ml
  • zahăr pudră

Metodă

  • Pasul 1

    Pune prunele uscate intr-un castron si toarna peste armagnac. Se lasa la infuzat 2-3 ore.

  • Pasul 2

    Încinge cuptorul la 220c/ventilator 200c/gaz 7. Pe o suprafață ușor făinată, întindeți aluatul într-un dreptunghi de 45 × 35 cm. Folosiți un tăietor pentru a tăia aluatul în rondele de 12 × 10 cm. Apăsați ferm rondele într-o formă de prăjitură adâncă cu 12 găuri sau pentru brioșe.

  • Pasul 3

    Puneți bucăți mici de pergament mototolit în interiorul fiecărei forme de patiserie și umpleți cu fasole ceramică, asigurându-vă că fiecare matriță este bine împachetată (funcționează bine și năutul uscat). Coaceți 22-25 de minute până când marginile sunt umflate și aurii. Scoateți fasolea și pergamentul. Apăsați în jos orice centru crescut și puneți deoparte fără a scoate din cutii. Reduceți temperatura cuptorului la 180c/ventilator 160c/gaz 4.

  • Pasul 4

    Bateți ușor ouăle, gălbenușurile, 50 g de zahăr și semințele de vanilie. Se amestecă smântâna și se toarnă într-o cană.

  • Pasul 5

    Scurgeți prunele. Umpleți pe jumătate fiecare tartă cu cremă de vanilie, adăugați o prune uscate, apoi turnați mai multă cremă de vanilie în jurul ei pentru a umple fiecare tavă de patiserie. Întoarceți-vă la cuptor și gătiți timp de 15 minute sau până când crema se fixează pe exterior – ar trebui să se clătinească în continuare în centru, dar va continua să se gătească când este scoasă din cuptor. Se da deoparte la racit.

  • Pasul 6

    Pudrați cu zahăr pudră înainte de a trece cu arful până se caramelizează.

Informatii nutritionale

  • Kcals 297
  • Carbohidrați 31.2g
  • Proteină 5.2g
  • Gras 16.7g
  • Sare 0,39g
  • Saturate 7.3g
  • Fibră 1.2g
#Tarte #prune #Armagnac
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *